Sokak küzdenek az állandó horkolással, eldugult orral és köhögéssel. A Life.hu kinyomozta, mivel szüntethetők meg a kellemetlen tünetek.

 

Manapság igen gyakoriak az elhúzódó felső légúti gyulladások, egyre több ember életét nehezíti meg a horkolás, ami bizony egyet jelent azzal, hogy kevés figyelmet szentelünk orrunk egészségének. Ezek a tünetek megkeserítik a mindennapjainkat, a szakértő azonban azt állítja, hogy szerencsére a lézersebészeti eljárások megoldást nyújthatnak rájuk.

Forrás: thinkstock

„A levegő szennyezettsége miatt szervezetünk egyre inkább védtelen az allergiák kialakulása ellen. Emiatt alakulnak ki az idült, elhúzódó légúti gyulladások. Ilyen esetekben alakul ki tartós köhögés, állandó orrdugulás, fülproblémák. A panaszok mögött pedig az orrunk is állhat" - hívta fel a figyelmet dr. Medveczki Zoltán, fül-orr-gégész.

Kevesen tudják, hogy orrcsepp-függőség akkor alakul ki, hogyha az orrkagylóban lévő hajszálerek kitágulnak, az orrkagylók megduzzadnak, az orrüreg pedig beszűkül. Emiatt a beteg nem kap rendesen levegőt, csökken az agy oxigénellátottsága, fáradékony, aluszékony lesz.

A lézersebészeti eljárások megoldást nyújthatnak

„Az említett problémák igencsak megkeserítik a hétköznapokat, de szerencsére sok olyan betegség van, amit lézerrel ma már lehet gyógyítani. A horkolás, orrcseppf-függőség, orrpolip például egyszerűen szüntethető meg lézerrel. Jó tudni, hogy gyerekek esetében például a garatmandulák kisebbítése, orrmandulák kivétele lézer segítségével vérzésmentességet és szövődménymentesebb gyógyulást biztosít" - árulta el a szakember.