A Törd meg a csendet! felhívás nyomán számos olyan levél érkezett, amelyben az áldozat önmagát (is) hibáztatja mindazért, ami vele történt. A legtöbb erőszakot elszenvedett nő szörnyű bűntudattal küzd. A most következő esetben az áldozat elismeri, hogy súlyos párkapcsolati hibát vétett - megcsalta a párját.

A hűtlenség azonban nem elégséges ok az erőszakra. Vagyis aban az esetben is lehet nemet mondani a következő alkalomra, ha egyszer már igent mondott a nő a szexre. Nincs kötelező második menet...

"Olvastam a cikketeket a Life.hu-n és szeretném megosztani veletek az én történetem. Eddig csak három embernek említettem. De itt, így távolból, ismeretlenül könnyebb megosztanom veletek, mint ahogy a barátnőimmel tettem

Forrás: Thinkstock

Azt vettem észre hogy már bugyimba vannak az ujjai és simogat 

17 éves voltam, mikor a barátom 19 volt. Jól megvoltunk, szerettük egymást. Együtt töltöttük a szilvesztert és nagyon jól éreztük magunkat. A párom azonban teljesen lerészegedett. Alig bírtam vele hazaérni a lakásához. Ő az apjával élt együtt. Mikor megérkeztünk ő egyből elaludt én pedig még lemostam a sminket és fogat is mostam. A párom apja meg a konyhában volt, emlékszem odahívott beszélgetni egy kicsit. Aztán az volt a furcsa, hogy simogatni kezdte a combjaim. Igaz már korábban is megtette, de nem így. Ez a simogatás más volt. Beszélgettem vele, hogy milyen jó volt az esténk, és hogy a fia teljesen kiütötte magát és én is sokat ittam. Aztán az egyik pillanatban váratlanul megcsókolt én pedig mondtam, hogy úristen, úristen, úristen mit csinál maga? Mondta hogy így szeret engem meg úgy. Én meg azt vettem észre hogy már bugyimba vannak az ujjai és simogat. Isten se tudja, hogy miért, de hagytam magam és belementem. Nem tudom, mi ütött belém. Hiszen több mint húsz évvel volt idősebb az apja mint én. Míg a párom aludt, addig én a másik szobában csináltam. Majd mikor végeztünk visszamentem a szobánkba, mint ha semmi nem történt volna.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!
Szexuális erőszak esetén hívható a NaNE segélyvonala is a 06-80-505-101 számon (hétköznap este 6 és 10 között), illetve a KERET koalíció is elérhető az ingyenesen hívható kék számon, a 06-40-630-006-on!
Mindhárom vonalon felkészült szakemberek fogadják a hívásokat.

Megfordított és hátulról is megerőszakolt

Emlékszem, hogy csak másnap fogtam fel, hogy te hülye, mit csináltál. Azt hittem, nagyobb bajba nem kerülhetek. Aztán mégis. Mert a párom apja folytatni akarta. Pár nap telt csak el, mikor az egyik este megint náluk aludtam. A párom reggel elment a barátjához egy-két órára. Én meg aludtam, míg arra nem ébredtem hogy az 'após' meztelenül áll előttem. Mondtam, hogy nem szeretném csinálni vele. De mint ha a falnak beszélnék. Letépte rólam a bugyimat és a pólómat lerángatta. Majd lefogott és megtette, megerőszakolt.

Forrás: Thinkstock

Nem érdekelte őt más csak hogy 'végigmenjen' rajtam. Aztán miután elélvezett, megfordított és hátulról is megerőszakolt. Nem érdekelte, hogy fáj. Szerintem még élvezte is a fájdalmam. Mikor végzett, úgy viselkedett, mint aki jól végezte a dolgát. Közben eszembe jutott, hogy soha nem történt volna ez meg, ha az első alkalomnál nemet mondtam volna neki. Az eset után soha többé nem mentem el hozzájuk, és a párommal is szakítottam. El akarom felejteni, kitörölni, meg nem történté tenni. De nem megy..."

Forrás: Origo
Deáki Tímea párkapcsolati tréner, párterepauta, a Life.hu szakértője szerint vannak esetek, amikor az ember hibázik. Ehhez pedig mindenkinek joga van. Hiába tudjuk mégis, hogy szabad hibáznunk, nagy károkat és veszteségeket tud okozni egy komolyabb tévedés. Itt az lett a vége, hogy szakított a lány a barátjával, s át kellett élnie egy erőszakos férfi jelenlétét. Sőt, ez kihatással lett a jelenkori életére is. Mindazonáltal azon érdemes elgondolkodni, hogy valódi-e a veszteség akkor, amikor végül is önszántából megy bele egy szexuális kapcsolatba az illető. Ráadásul a barátja apjával.  Nem lehet felmenteni az apát, hiszen ő kezdeményezett, s végül a második alkalommal ő volt az, aki durván erőszakoskodott. Ugyanakkor képzeljük el, hogy ő mit élt át. Azt látta, hogy a fia barátnője – akit a fia valószínűleg szeretett – leáll vele. Kiderült, hogy korábban is fogdosta a lány combját az apa, bár nem derült ki, hogy mit jelent a „nem így”. Mivel az apa korábban is kimutatta a vonzalmát, kérdés, hogy erről beszélt-e a lány a barátjával. Ha igen, mi volt a reakció, ha nem, akkor az a kérdés, hogy miért nem.  Az apa a szégyenletes alaphabitusa mellett nem kell elmenni, de érdemes lenne átgondolni, hogy ő mit érzett az egész üggyel kapcsolatban. Vélhetően büntetni akarta a lányt ezzel az erőszakos móddal, mert úgy vélte, hogy ez a lány nem érdemli meg a fiát.
Az, hogy nem tudja a lány elfelejteni a történteket, összetett dolog. Nyilván benne van, hogy a férfi erőszakoskodott vele, de benne lehet párja felé érzett szégyen is. Ez egy olyan eset, ahol a lánynak muszáj magában helyre tenni a dolgot. Ha nem volt elég, hogy kimondja, hogy hibázott, érdemes segítséget kérni, nehogy károkat okozzon ez az eset a jövőbeli társas kapcsolataiban. 

Figyelem! A cikk alatti kommentek egy része felkavaró lehet erőszakot elszenvedettek számára.