A 24 éves egyetemista lány, Khaliah Shaw bipoláris zavarára kapott gyógyszereket, amelyek olyan súlyos allergiás reakciót váltottak ki, hogy a lány elvesztette bőrének 90 százalékát. 

Mániás depresszióval diagnosztizálták az egyetemistát, és a Lamotrigine nevű gyógyszert írták fel betegségére. Hamarosan kiütések jelentek meg az arcán, ezért orvoshoz fordult, de az orvos nem állapított meg semmi rendelleneset, influenzára gyanakodott, de napok múlva csak még rosszabbra fordult az állapot: elkezdett eltűnni a lány bőre.

Forrás: Facebook/Khaliah Shaw

Stevens-Johnson-szindrómát állapítottak meg nála. Bőrének 90 százaléka levált, és elvesztette a látását is.

Stevens-Johnson-szindróma
Stevens-Johnson-szindrómában a nyálkahártyákon - főleg a szájüregben, a szem és a hüvely területén - hólyagos elváltozások, valamint foltos kiütéses bőrterületek jelennek meg. A bőr felszíni rétegének lemezes leválása jelentkezik. Életveszélyes állapotot hozhat létre.
Szinte minden esetben gyógyszerre adott reakció zajlik le.

Szörnyű fájdalmai miatt mesterséges kómába helyezték a lányt, és 5 hétig tartották az állapotban. Felébredve a kómából sokkolta a látvány, nem volt haja, körme és bőre.  

Khaliah egy évvel a szörnyű eset után elhagyhatta a kórházat, lassan nő vissza a haja, és hamarosan visszatérhet az egyetemre is.