Világtérképet rajzolt az autista kisfiú

Forrás: bobitis/reddit -
autizmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fejből rajzolta le a világot a kisfiú. A kutatók jelenleg is keresik a választ az autizmusból fakadó, kiemelkedő vizuális és tanulási képességekre, egy elméletük azonban már van róla.

Néhány nappal ezelőtt egy 11 éves fiú az iskolai előadás közben mértani pontossággal és teljes részletességgel rajzolta fel a világ térképét – fejből. Az alaposságához hozzátartoznak az egyre inkább csökkenő területű Északi-sarkvidék legkisebb szigetei is. A képek azóta aktívan terjednek a világhálón, ugyanis a dolog érdekessége, hogy a rajzoló gyermek autista. Tettével rávilágít arra, hogy habár az autizmus a vele élők szociális képességeit korlátozhatja, más adottságaikon viszont javíthat, beleértve a vizuális memóriát és a gépies tanulási képességeket.

A témával az Origo bővebben foglalkozik. Ha kíváncsi vagy, miként látják a világot az autisták és mi a tudósok álláspontja, ezt a cikket ne hagyd ki.

Forrás: bobitis/reddit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.