Egy friss kutatás szerint a gyakran ejakuláló férfiaknál jelentősen alacsonyabb a betegség kialakulásának kockázata. Havi 21 magömlés például 22 százalékos mérséklődést jelent azokhoz képest, akik legfeljebb csak havi hétszer jutnak el a csúcsra.

Noha a Harvard Egyetem munkatársai kimutatták, hogy a rendszeres magömlés csökkenti a prosztatarák veszélyét, egyelőre nem magyarázták meg, mi állhat az összefüggés hátterében.

A tudósok rámutattak, hogy azok a 40 és 49 év közötti férfiak, akik havonta legalább 21 alkalommal eljutottak a csúcsra, 22 százalékkal kisebb eséllyel betegedtek meg a havonta csak hétszer „ürítő” társaiknál.

Forrás: Thinkstock

Bár az összefüggés hátterét nem sikerült tisztázni, a szerzők „különösen biztatónak” tartják az adatokat. A felmérés keretein belül csaknem 32 000 egészséges férfit kísértek figyelemmel 18 éven keresztül, akik közül 3 839 főnél állapítottak meg prosztatarákot.

Világosság vált, hogy egy férfi minél gyakrabban ejakulál élete során, annál alacsonyabb nála a prosztatarák kialakulásának kockázata. A statisztikai kapcsolat még azután is fennállt, hogy a kutatók számításba vették az olyan tényezőket, mint az életmód és a szűrővizsgálatokon való részvétel.

Kiderült, így maszturbálnak a nők!
A maszturbálásról nem beszélnek a nők, pedig mindenki csinálja. Bizony, mindenki. Íme, néhány adat egy friss kutatásból!

Dr. Jennifer Rider, a Harvard Orvosi Iskolájának munkatársa hozzátette, hogy a biztató eredményeket óvatosan kell kezelni, mivel megfigyelés útján nyert adatokról van szó.