Mióta tombol a nyár, nem telik el hét a nélkül, hogy ne kapnánk hírt meztelen emberekről, akik Budapest utcáin grasszálnak. Először persze azt hisszük, biztosan zavartak, aztán arra gyanakszunk, hogy fogadásból teszik, végül pedig kiderül, hogy pontosan tudták, mit csináltak, csak épp ehhez volt kedvük...

Csupaszon a Nyugatiban

Minden egy szép, májusi napon kezdődött, amikor egy középkorú nő órákon át cirkált pőrén Pesten. Felszállt a 4-6-os villamosra, a Nyugati aluljárón keresztül pedig bement a Westendbe is. Lapinformációk szerint kedvesen mosolygott mindenkire, és az sem zavarta, hogy egyre többen kamerázzák. Teljesen nyugodtan követte őt egy férfi, aki végig egy női pólót tartott a kezében, de a járókelők szerint egészen természetesen tette. Aztán végre valaki kihívta a rendőröket...

Forrás: Facebook

A nő ellen, aki állítólag korábban Csepelen is feltűnt már ugyanebben a szerelésben, eljárás indult, illetve mentő vitte el a helyszínről, bár a szemtanúk szerint egyáltalán nem volt zavart a tekintete.

Ádámkosztümben, vizesen

Pár nappal később két fiatal férfi mutatta meg a testét Budapestnek. A srácok egy szombati estén, a Boráros téren battyogtak meztelenül és csuromvizesen. Akkor úgy tájékoztattak minket, hogy az urak fogadásból váltak meg a ruháiktól, és lóbálták a zacsit önfeledten, majd pedig nyomtalanul eltűntek.

Forrás: RTL Klub Híradó

Csobbanás a Margit hídról

Már azt hittük, fellélegezhetünk, és nem kell több csupasz testet elviselnünk a nyílt utcán, június első napjaiban valaki a Margit hídról vetette magát a Dunába. A lapok figyelemfelkeltő akcióról cikkeztek, kivéve, hogy nem jelölték meg, mégis mire is kívánta a delikvens felhívni az "Aaa", "Úúú", "Aztakurva" szavakat (és hangokat) felváltva használó nézőközönség figyelmét. Főleg, hogy a merész mutatványért könnyen az életével fizethetett volna a vállalkozó...

Ahogy az már csak ilyen helyzetekben lenni szokott, az ugrásról készült videofelvétel felkerült egy videómegosztó portálra is, ahol látni, amint a férfi a közel 30 méteres magasságból egy szál nadrágban a mélybe veti magát. Legalább rajta volt gatya.

Muff a Rákóczi úton

Pár napra rá ismét egy nő bukkant fel Budapest egyik forgalmas útján, és nemcsak ő, hanem a melle és a csúnyája is. A pucérkodót a Rákóczi úton fotózták le június 4-én, egy forró délelőttön.

Forrás: Facebook

A történtek kapcsán a rendőrség úgy tájékoztatott, hogy a VIII. kerületi járőrök bejelentésre mentek a helyszínre, ahol biztonsági intézkedést hajtottak végre. A rend őrei aztán értesítették a mentőszolgálat embereit, akik kórházba vitték a nőt.

De mégis miért?

A sorozatos pucérkodások kapcsán megkérdeztük a Life.hu szexuálpszichológusát, Győri Szilviát, szerinte mi az oka annak, hogy mostanában ennyi ilyen esettel találkozunk. Miért nem szent már semmi? Mi történt a szeméremmel? Mit akarnak üzenni nekünk, akik úgy döntenek, ruha nélkül indulnak útnak? Vagy ők tényleg nincsenek tisztában azzal, hogy mi történik?

"A nyilvános helyen történő meztelenkedés az exhibicionizmus egy formája. Ha mentális zavarról beszélünk, az illető nem érzi megfelelően a társas normák határait, vagy pontosan tudja, hogy amit tesz, nem helyénvaló, mégis erősebb a késztetés, hogy megmutassa magát" - kezdi érvelését a szakértő, aki szerint emellett manapság már a hecc kedvéért is megteszik ezt az emberek, például a fiatalabb korosztály tagjai. "Akár fogadásból, bizonyítási vágyból, akár ittasan, vagy egyéb tudatmódosító szerek használata miatt."

"Egy azonban biztos: valamilyen reakciót szeretnének kiváltani környezetükből, legyen az pozitív vagy negatív töltetű."

"Manapság bizonyos szempontból a magamutogatás korát éljük, bármilyen képet, videót közzétehetünk magunkról a közösségi portálokon. Ha kiemelt figyelmet szeretnénk kapni, valami olyat kell tennünk, ami kevésbé szokványos, vagy akár meghökkentő a környezetünk számára" - véli Győri Szilvia, aki szerint az exhibicionizmus inkább azokra az emberekre jellemző, akiket valamilyen szempontból elnyomtak, emiatt pedig nagyon vágynak az elismerésre.

Más elbírálás alá esik azonban, ha a konkrét polgárpukkasztás a cél.

"Nyugi, bébi, ez csak a farkam!"
Az elmúlt néhány évben úgy tűnik, mintha a férfiak akarnák elnyerni a pucér villantások aranyérmét. Közismert sportolók, zenészek, színészek és politikusok előszeretettel küldözgetnek nőismerőseiknek kéretlen fotókat, ám nem csupán a hírességek azok, akik szívesen villantanak intim testrészeket.

Úgy tűnik, hogy a dick pic, azaz a péniszfotózás trendje az online társkeresők világába is begyűrűzött, és a jelek szerint egyfajta „udvarlási" módszerré vált. A Life.hu korábban arra kereste a választ, vajon mitől bátorodtak fel ennyire a férfiak, és mit szólnak a nők a kendőzetlen valósághoz.