Megcsípte a pók a lábát, majdnem amputálni kellett

pók amputáció pókcsípés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Álmában csípte meg az írországi nő lábát a hamis özvegy, mely miatt kis híján amputálni kellett a végtagot. 

A melegedő éghajlatnak köszönhetően Nagy-Britanniában is egyre többször fordulnak elő olyan pókfajták, amelyek eredetileg forróbb tájakon honosak. Ilyen a hamis özvegy nevű mérges pók, melynek csípése a fekete özvegyével ellentétben nem halálos, csupán órisái duzzanatot okoz.

A 34 éves Aideen Hynest álmában csípte meg egy ilyen pók. A nő az Irish Daily Starnak úgy nyilatkozott, érezte, hogy mászik valami a paplan alatt a lábán, később pedig férjével, Darrinnel átkutatták az egész hálószobát a pók után, melynek azonban nyoma veszett.

A férj ugyanis a neje lábán található apró pötyökkből rögtön tudta, hogy az asszonyt egy pók csípte meg. Másnap kórházba vitték Aideent, mert a csípéseknél a duzzanat egyre jobban növekedett és még a bokájára is átterjedt. Mivel az orvosok is elkezdtek aggódni, hogy a méreg megtámadja a nő izmait, felmerült az amputáció lehetősége is.

A rémálom azonban mára véget ért, Aideen szervezete a negyedik antibiotikum-kúra után teljesen kitisztult, a lábait sikerült megmenteni. A pókot pedig a férj találta meg a lakásban és elégette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.