Úgy tűnik, a sok szépségápoló termék helyett már jóval egyszerűbb módszerrel is képes egy nő hódítani: ha sok zöldséget és gyümölcsöt eszik! Az erről szóló kutatás során másra is fény derült.

Azok a nők, akik több zöldséget és gyümölcsöt esznek, egészségesebb és vonzóbb bőrrel rendelkeznek - írja a Telegraph. Ennek oka a karotinoidban keresendő: ezek a pigmentek többek között a sárgarépában, az édesburgonyában, a leveles zöldekben és a paradicsomban is megtalálhatóak, ráadásul a rák ellen is védenek.

Viszlát, szingliség és betegségek?

A mostani skót-ausztrál kutatásból bebizonyosodott, hogy az egészséges étrendet folytató nők bőrtónusát és -színét szebbnek látják, illetve vonzóbbnak értékelik a férfiak. 

Forrás: Thinkstock

„Ez a kutatás alátámasztja, hogy a bőséges zöldség- és gyümölcsfogyasztás sárgásabb bőrt eredményez. Ez a sárga árnyalat vonzóbb és egészségesebb a napbarnított bőrnél. Érdemes lenne hangsúlyt fektetni arra, hogy a nők bőrtónusa tovább javuljon, mégpedig a kiegyensúlyozott táplálkozás segítségével” – magyarázta a szerzőként közreműködő Dr. Ross Whitehead, a skót Szent András Egyetem munkatársa.

Life.hu tipp
A pasik sem egyformák, mindenkinek más jön be, vannak olyan fizikai tulajdonságok, amiket a többség nagyon kívánatosnak tart egy nőben. Ha mégsem lennél nagy gyümölcs- vagy zöldségfanatikus, ITT őszinte véleményeket olvashatsz arról, hogy a férfiaknak mi tetszhet meg rajtad.

 

A megfelelő karotinoidbevitel több krónikus betegség kockázatát is visszaszorítja, ráadásul antioxidánsként a rák ellen is véd. Egy másik vizsgálat szerint napi hét adag friss zöldség és gyümölcs 42 százalékkal csökkenti bármilyen halálos betegség kialakulásának esélyét.