A 86 éves Tanigucsi  Szumiteru egyike volt azoknak, akik súlyos sérüléseket szenvedtek az 1945-ös Nagaszakiban történt atomrobbanás során.

Az idős férfi 1945 óta képtelen teljesen kinyújtani karjait, feleségének pedig minden nap krémet kell kennie a férfi sebeire, hogy ne fájjanak annyira. Három bordája rohadásnak indult, ezek folyamatosan nyomják a tüdejét, természetellenes süllyedést okozva mellkasán. 

/1508/Hiros201585142243

A nyugdíjas férfi, aki mindössze 16 éves volt, mikor az öttonnás plutóniumbomba felrobbant, vezeti az atomtámadást túlélők csoportját. Az akkor tinédzser Tanigucsi levélkihordóként dolgozott, és az óriási robbanáskor épp biciklijén ült, mindössze egy mérföldre attól a helytől, ahol több mint hetvenezer ember meghalt.

Fogalma nem volt arról, hogy milyen súlyosak a sérülései, három napig céltalanul bolyongott a sebekkel a városban. Azt érezte, a hátán valami furcsa anyag lóg, kiderült, a saját bőre vált le róla, és az lógott. Miután rátaláltak, és megmentették, 21 hónapig a hasán kellett feküdnie, hogy kezelni lehessen a szétégett hátát, amin semennyi bőr nem volt, csak nyers hús és kiálló csontok.

A brutális képeket ITT tudod megnézni.