Ahogy arról korábban az Origo beszámolt, az elmúlt hetekben két törökországi íjászversenyt is megnyert Mónus József, aki most súlyos sérülést szenvedett. Átlőtte a kézfejét.

Mónus szombaton még az Ősök Napja nevű hagyományőrző rendezvényen, Bugacon lőtt egy teniszlabda méretű célra 120 méterről, valamint 150 font erejű íjával 470 méterre repítette el a nyilat. Vasárnap viszont már Hajdúdorog határában készült a következő versenyére, végül azonban a kórházban kötött ki, mert véltlenül keresztüllőtte a kézfejét és az ujját - írja az Origo.

Forrás: Origo

"Megnéztem, mekkora a baj, és akkor tudatosult bennem, hogy a nyílvesszőm eltörve meredezik ki a bal kézfejemből. Megpróbáltam kihúzni a nyílvesszőt, és miután ez sikerült, a nyílvessződarabokat próbáltam kiráncigálni. Mint utólag kiderült, a nyílvessző három ponton szúrta át a kezemet" - mondta Mónus az esetről.

Úgy tudni, az íjász a debreceni Kenézy kórházba ment, ahol megműtötték. Mónus elmondta az orvosoknak, hogy augusztus 30-án az Egyesült Államokba kellett volna utaznia egy versenyre, ők azonban megpróbálták lebeszélni erről a gyulladás veszélye miatt. Az íjász mégis tartani akarja magát a terveihez, augusztus 20-án a markazi víztározót készül átlőni, és ott akar lenni az amerikai viadalon is.

"Gondolom, nehéz lesz abból az íjból kilőni az első lövést, amivel a balesetet elszenvedtem. De hogy ki fogom lőni, az biztos. Remélem, a kezem is fogja tudni, mit akar a gondolatom" - mondta Mónus, hozzátéve, a 150 fontos íjat még egészséges kézzel sem egyszerű kezelni.