A 37 éves nő egy ritka genetikai rendellenesség miatt korábban egyáltalán nem érzett fájdalmat. Első babája születésével azonban minden megváltozott.

A neve elhallgatását kérő nő hiába égette meg magát, vagy törte el a csontját fiatal korában, egyáltalán nem érzett fájdalmat. Amikor megszülte első gyermekét furcsa módon nemcsak, hogy elkezdett fájdalmat érezni, de ezek az érzések egyre kínzóbbá váltak. 

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Az orvosok császármetszéssel hozták világra a babát, mert féltek, hogy a fájdalomérzet hiányában a nő nem tudja majd, hogy mikor kell nyomni, és ez súlyos következményekkel járhatott volna. A szülést követően az első fájdalmakat egy izombecsípődés váltotta ki, ami feltehetőleg a beavatkozás következménye volt.

Azóta a nő állandó fájdalmat érez, hol a feje, hol a csípője fáj, hol a lábai zsibbadnak, és egy sima érintést is sokszor úgy érzékel, mint egy elektromos áramütést. Persze nehéz dolga van az orvosoknak, mert nem könnyű eldönteni, hogy valójában mekkora fájdalomról van szó, hiszen korábban nem is tudta a nő, hogy az egyáltalán mit jelent.

A nőt különböző kutatók vizsgálják, hogy többet megtudjanak erről a ritka rendellenességről, és arról, hogy mi okozhatta változást.