tusolás tisztálkodás fürdés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szappan és a tusfürdő felborítja a bőr baktériumflórájának egyensúlyát, ezért tiszta vízzel kellene fürödnünk – állítják a szakértők. 

Dr. Robyn Chutkan gasztroenterológus, a The Microbiome Solution című könyv szerzője azt mondja, hogy

egy izzasztó edzés után is bőven elég vízzel leöblíteni magunkat.

Noha a legtöbb ember el sem tudja képzelni a napját habos tusolás nélkül, ez a szakértő szerint árthat az immunrendszernek.

Forrás: Origo

Dr. Chukan állásfoglalása alapján a vegyszer olyan hasznos baktériumoktól fosztja meg a hámréteget, amelyek egyébként védenének például az akné és az ekcéma ellen. Az emberi bőrön és bélrendszerben baktériumok milliárdjai élnek. Ezek érzékeny egyensúlya nagymértékben befolyásolja egészségünket.

A kosszal való rendszeres érintkezés nem káros, sokkal inkább hasznos,

hiszen segít különbséget tenni a jótékony és a káros mikroorganizmusok között. Dr. Chutkan egyedül organikus összetevőkből álló szappant vagy tusfürdőt ajánl mindenkinek.

Az antibakteriális szappanok többsége tele van erős vegyi anyagokkal, amelyek használata egyébként is fölösleges, hiszen a vizes öblítés bőven elég.

A szakember egyedül a hónalj és az ágyék tisztítását javasolja organikus kozmetikummal.

A megfázásos időszakban viszont kifejezetten ajánlja a 20 másodpercig tartó, meleg vizes és szappanos kézmosásta vírusoktól való megszabadulásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.