Az elmúlt évtizedekben bármennyit is lazultak a szexuális viselkedés szabályai, illem ide vagy oda, az anális szex valahol még mindig tabunak számít. Az érzéki örömöket okozó, általában bizalmon alapuló szexuális kielégülési módnak azonban az orgazmus csak az egyik velejárója. A Life.hu szexuálpszichológusa, valamint egy proktológus (nem akármilyen) véleményt mondott a témáról.

Brit tudósok egy kutatás során heteroszexuális résztvevők meginterjúvolásán keresztül akarták kideríteni, hogy van-e eltérés vagy egyezés a két nem anális közösüléshez való hozzáállásában, illetve motivációiban. A tanulmányban 130, 16–18 év közötti férfi és nő vett részt. A férfiak az anális közösülést a jó élményekkel kötötték össze, míg a nők a fizikai fájdalmat emelték ki. Az erősebb nem tagjai azért preferálták ezt a közösülési módot, mert elmondásuk szerint olyan élményt nyújtott számukra, mintha pornófilmben lennének, ami felizgatta a fantáziájukat, ezzel szemben a nőket általában rá kell beszélni a műveletre. 

Forrás: Thinkstock

Győri Szilvia, a Life.hu szexuálpszichológusa szerint nagyon fontos, hogy az anális közösülés csak akkor történjen meg, ha mindkét fél akarja. „Az orgazmus valójában egy lelki élmény. Ügyelni kell a megfelelő lelkiállapotra, ellazulásra, síkosításra és higiéniára. Az, hogy pusztán az ingerlés vagy a partnerrel való közös élmény, a meghittség vált ki orgazmust, mindenkinél más. Vannak nők, akik anális szex közben, a csikló azonos időben történő ingerlésével jutnak el a legnagyobb kéjérzetig. De akinek nem ez a megfelelő módja a szexuális élvezeteknek, számtalan más lehetőségből válogathat. Az a fontos, hogy mindkét fél számára elfogadható és örömet szerző dolgok történjenek az ágyban. 

Szilvia szerint azonban az anális élvezeteknek nem csak behatolás útján hódolhatunk, hiszen van, akinek a kézzel történő ingerlés sokkal izgalmasabb és fájdalommentesebb is. 

Forrás: Thinkstock

 

Popószex pró és kontra: 6 férfi őszinte vallomása az anális élvezetekről
A 2011-ben elhunyt angol-amerikai író, Christopher Hitchens szellemes megjegyzése szerint a négy leginkább túlértékelt dolog az életben a pezsgő, a homár, a piknik és az anális szex. Az első háromhoz nincs mit hozzáfűznünk, mert szinte mindannyian szeretjük a szabadtéri lakomákat (leszámítva a hangyákat), a pohárban gyöngyöző buborékokat és a friss tengeri herkentyűket, de mi a helyzet a popsi nyújtotta élvezetekkel? Hat pasit kérdeztünk meg arról: mit éreznek, amikor belépnek azon a bizonyos hátsó ajtón.

"Christopher Hitchensnek igaza van. Manapság eléggé túl van misztifikálva ez a téma. A fiatalok köréből sokszor hallom, hogy a haverok egymásnak felvágva mesélik a különböző análszex-történeteket, akár igaz, akár nem. Így a fiúk vágynak rá, mert menőnek érzik, és úgy vélik, ettől különlegesebbek lesznek. Sajnos sok esetben a lányok is azért mennek bele, hogy az aktuális szerelmüknek bizonyítsanak,  vagy ami még rosszabb, hogy ne hagyják el őket. Ez persze nem kizárólag a tizen- és huszonéves korosztályra jellemző. Másrészt a nem bejáratott útvonal, az újdonság varázsa vagy a tiltott gyümölcs sokszor nagy vonzerővel bír” – mondta a szakértő. 

Forrás: Thinkstock

Amikor már nincs szégyenérzet, csak a ló másik oldala

Mindent túlzásba lehet vinni, ami jó vagy élvezetet okoz számunkra. Dr. Licht Anna proktológus szakértőt kérdeztük arról, hogy milyen (egészségi) következményekkel járhat a rendszeres anális közösülés. „A rendszeres anális közösüléstől már rövid távon akut sérülések keletkezhetnek: berepedés és vérzés, esetleg végbélzáróizomrost-szakadás. Sajnos ezek a sérülések jelentősen segítik az AIDS terjedését, mivel a vírus leginkább a sebeken keresztül terjed. Hosszú távon krónikus betegség is kialakulhat (például inkontinencia) a záróizom gyakori sérülése miatt.” 

A doktornő pályafutása során már több esettel is találkozott, és tisztában van azzal, hogy az ő szakterületén sok páciensének időre van szüksége ahhoz, hogy megnyíljon előtte. A rendeléseken az egyik nem általában mégis többször emlegeti fel a témát. „Rendeléseimen ez a téma ritkán merül fel. Ha mégis, az esetek túlnyomó többségében fiatal lányok hozzák szóba, félve, esetlenül. Ilyenkor mindig elmondom nekik, hogy ez a nyílás nem bemenetre szolgál, csak kimenetre használható.  Próbálom rávenni a hölgyeket, hogy ne akarjanak ennyire megfelelni párjuknak, keressenek más módszert az önmegvalósításhoz. Nem akarok a kelleténél jobban rémisztgetni senkit, de elég, ha csak belegondolunk abba, milyen kórokozók kerülhetnek ilyenkor a végbélből a vaginába. Az egyik legveszélyesebb fertőzés a HPV-vírus, a másik hasonlóan veszélyes kór a hepatitisvírus, amely az AIDS-hez hasonlóan vérrel terjed.” 

Forrás: Thinkstock

 

6 tévhit a popószexről
Előbb vagy utóbb sok párnál szóba kerül a popsiszex – különösen a férfiak fantáziálnak megszállottan a hátsó kapun való behatolásról, de a nők számára is ugyanolyan izgató lehet, ha megismerik az orgazmus más formáját. A "görög szerelemről" ijesztőbbnél ijesztőbb történetek keringenek, de ne aggódj, mert ezek nagy része buta tévhit, és ha néhány alapszabályt betartasz, különleges gyönyörben lehet részed!

Habár a szakértő kirívó példával nem találkozott még – mivel a páciensek általában titkolják –, de más jellegű, szexuális örömszerzésnek indult, majd később problémába torkollott esetekkel igen. „Elég gyakran találkozom vastagbélbe felcsúszott szexuális segédeszközökkel, a teljesség igénye nélkül: volt már villanykörte, padlizsán, sörösüveg és – a legrettenetesebb – műpénisz (ez utóbbit nagyon nehéz kivenni, mert puha és a röntgenen sem látszik jól). Ezekben az esetekben férfiak voltak a páciensek – egész egyszerűen azért, mert a nők vaginálisan helyezik fel ezeket az eszközöket.” 

Forrás: Thinkstock

 

A legmegosztóbb szextéma: nők véleménye az análról
Az anális szex mindig is megosztotta a társadalmat, a férfiak legtöbbször azért vágynak rá, mert tiltott gyümölcsnek érzik, a nők egy része odavan érte, mások viszont a világ minden kincséért ki nem próbálnák, vagy ha már megtették, ismétlésre nem szeretnének sort keríteni. Az alábbiakban 8 nő véleményét olvashatjuk arról, mi benne a jó, vagy éppen mi nem.