Sok érv szól a rendszeres lepedőgyűrögetés mellett, ám a Harvard kutatóorvosai most még egyet találtak: átlagosan napi egy orgazmus állítólag 20%-kal csökkenti a prosztatarák kialakulásának esélyét.

Havi több, mint 21 alkalom - ennyi magömlés kell a férfinak ahhoz, hogy nála is kialakuljon az a fajta védettség, amely a Harvard Egyetem orvosprofesszorai szerint nagyjából 20%-kal csökkenti a prosztatarák kialakulásának eshetőségét.

Forrás: Thinkstock

A 18 év alattiak körében készült kutatás során 32 ezer férfit vizsgáltak meg, akik közül 3839-en lettek prosztatarákosok. Őket kérdezték meg szexuális szokásaikról, illetve arról, átlagosan mennyit maszturbálnak. Az így kapott számokat egybevetették, és jutottak arra, hogy akik bármilyen módon havi 21 alkalomnál többször élveznek el (nem feltétlenül partnerrel, hanem akár önkielégítéssel), azok jelentősen csökkenthetik a prosztatarák kialakulását.

A magyarázat az, hogy az ejakulálás során valószínűleg kiürülnek a prosztatából a rákot okozó káros vegyi anyagok - legalábbis ezt sejtik a háttérben a kutatást vezető orvosprofesszorok.

Félelem a ráktól: a férfiak is csonkítják magukat
Angelina Jolie példáját követve egy 53 éves brit családapa és üzletember eltávolíttatta még egészséges prosztatáját, miután egy génelemzést követően megtudta, hogy az esetében meglehetősen magas a prosztatarák kialakulásának kockázata. A cikkért kattints ide!