Aligha találunk már olyan embert, akinek nincs Facebook profilja. Akiknek van, azoknál nem fordulhatott elő, hogy ebből az 5+1 típusból legalább egy valaki nap mint nap ne aktivizálná belső mozgatórugóit, azaz hogy ismerőseivel örömét és bánatát megossza.

1. Politikus Péter

Annyira lehet komolyan venni őt, mint Tibi atyát, amikor a frankót megmondja. Ez a típus olykor elfelejti, hogy a közösségi média nem csak arról szól, hogy politikai irányultságainkat ott fejtsük ki.

Forrás: giphy.com

2. Exek

Barát, barátnő, volt pasi…nem érnek annyit, hogy akár egy fikarcnyi energiát vagy gondolatot pazaroljunk rájuk. Könnyen kiküszöbölhetjük ezt a problémát azzal, ha elrejtjük a frissítéseiket.

3. A magát sajnáltató lány

Mindenkinek lehetnek rossz napjai, de egyesek nagyon átesnek annak a bizonyos lónak a túloldalára. Kutatások alapján a stressz egy igen ragályos érzelem, így minél több ilyet látunk, annál inkább hatással lehet ránk. Ő pedig boldogabb lesz, mert sajnáltathatja magát.

Forrás: giphy.com

4. „Tökéletes az életem, nézzétek pór népek!”

Egy 2015-ben készült tanulmány szerint a Facebook sokakban depressziós érzéseket ébreszthet, hiszen akaratlanul folyamatosan összehasonlítjuk magunkat az ismerőseinkkel. Ha ezt a jelenséget érzékeljük, talán jobbat teszünk magunkkal, ha a jövőben már nem leszünk barátok ezekkel az ismerősökkel.

5. Figyelemfelkeltő és kétértelmű posztolók

Felmész a közösségi oldalra, ahol ez a mondat fogad: "Azt hiszem ez életem legrosszabb napja…nem akarok beszélni róla.” A kétértelmű, kiadom magamból a bánatomat, de közben úgy teszek, mintha nem akarnám megosztani típusú helyzetek mind a figyelem hiányából adódnak.

Forrás: giphy.com

+1 A dicsekvő szuper férfi (vagy nő)

Mi tesz igazán királlyá egy nyaralást? Ha az illető eléget ezer kalóriát közben az edzőteremben és ezt persze megosztja a világgal. Szakértők szerint az önreklámozás hatalmas önbizalomhiányt rejt legbelül, hiszen az illetőnek folyamatos visszacsatolásra van szüksége.