Abul Banjandar már több mint 10 éve szenved az epidermodysplasia verruciformis nevű betegségtől, aminek hatására fakéregszerű szemölcsök nőnek a karjára és a lábára. 

A 26 éves bangladesi férfi életét már több mint egy évtizede keserítik meg a fakéregre hasonlító szemölcsök. Az idő előrehaladtával csak egyre inkább elszaporodtak testén a kinövések, mára már a munkáját sem képes ellátni Abul Banjandar. 

Forrás: Youtube

A férfinél 10 éve áll fenn ez a probléma, de állapota 4 évvel ezelőtt kezdett el rohamosan romlani. Valószínűleg azért, mert először nem vette komolyan a betegséget, később pedig természetgyógyászokhoz fordult vagy éppen saját magának próbálta eltávolítani a szemölcsöket.

A kétgyermekes apa állapota már annyira rossz, hogy egy egész sebészcsapatot kértek föl a kinövések végleges eltávolítására. A férfi végtagjairól csaknem 5 kilónyi szemölcsöt műtenek majd le, de a beavatkozás előtt még egy sor vizsgálaton kell átesnie, hogy nehogy megsértsenek valamilyen létfontosságú ideget.

Epidermodysplasia verruciformis - Fakéreg bőr
A Lewandowski-Lutz diszpláziának is nevezett betegség egy extrém ritka, recesszív módon öröklődő bőrbetegség, amely a bőrrák fokozott kockázatával jár. Hátterében a humán papillóma vírussal (HPV) szembeni fokozott érzékenység áll, az érintettek bőre fakéregre emlékeztet.