Látszólag minden rendben van a 17 éves tinédzserrel, Marnie-Rae Harvey-val. Gyönyörű, élettel teli fiatal lány, ám van egy bökkenő. Vért könnyezik, az orvosoknak pedig fogalmuk sincs, arról, hogy miért.

"Éget, és elborítja a szemeimet a vér, olyannira, hogy nem látok" - panaszkodik a 17 éves Marnie-Rae Havey, aki a rejtélyes betegsége miatt már otthonát sem hagyja el, és lassan barátai sincsenek.

Sorra járta már a doktorokat: szemészeket, nőgyógyászokat, haematológusokat, és neurológusokat is,

de nem találták meg, hogy mi okozhatja a vérzést.

Ráadásul nem csak a szemeivel van probléma, hanem az orrával, fejbőrével, körömágyaival és a nyelvével is -számolt be a BBC.

Forrás: Facebook / Marnie-Rae Harvey

Mindez 2013-ban kezdődött, és egyre gyakrabban fordult elő.

Végül 2015-ben arra kelt, hogy az egész arcát elborította a vér.

A szülei azonnal hívták a mentőket, de a jelenség az orvosokat is sokkolta, mert sohasem láttak még hasonlót sem.

"Megnézték a szememet, de nem találtak semmit. Általában ez úgy működik, hogy hirtelen elkezdenek vérezni, majd pár perccel később, mintha semmi sem történt volna" - meséli az elkeseredett lány.

Az ezt követő két hétben sokkal rosszabb lett a helyzet, a szemei minden egyes nap véreztek.

"Ismét bekerültem a kórházba, jöttek a tesztek, az orvosok pedig csak annyit mondtak, hogy legyengülhetett az immunrendszerem, de többet ők sem tudtak."

Az egész élete megváltozott

Ez a szörnyű betegség Marnie egész életét megváltoztatta. Nem tudott levizsgázni, így egyetemre sem mehetett. Emellett gyengének érzi magát,

de a végtag és a csontfájdalmai is megkeserítik az életét.

"Az utóbbi 12 napot végig véreztem. Normál esetben, 5 perc alatt elmúlik, de most másfél órán keresztül vért könnyezem, majd 5 percre elállt. Sajnos az orvosok továbbra is találgatnak, de egyelőre úgy néz ki, tanácstalanok."

Ha kíváncsi vagy a vérzésről készült képekre, ide kattintva megtekintheted!