A 34 éves apuka novemberben megfázott, legalábbis kezdetben ezt hitték. A férfi azóta elvesztette mindkét lábát, a bal kezét, a száját, valamint az arcán lévő bőrének egy részét is.

Egy betegség tönkretette az angliai Hampshire-ben élő jóképű, fiatal apa életét. A horror akkor kezdődött, amikor közel négy hónapja kiderült, hogy Alex Lewis szervezetét egy szörnyű húsevő baktérium támadta őt meg. A betegség következtében Alex egy hétig feküdt kómában,

majd mindkét lábát, bal karját, orrát, és ajkait amputálták.

Forrás: Alex Lewis / Twitter

Az orvosok szerint csupán 3 százalék esélye van a túlélésre, de Alex továbbra is küzd az életben maradásért - számolt be a Daily Mail.

Forrás: Alex Lewis / Twitter

Alex betegése egy ártalmatlannak tűnő náthával kezdődött, ám mivel a tünetei súlyosbodtak, elment a kórházba, ahol megtudta, hogy vérmérgezést kapott, és TSS-t (toxic shock syndrome) állapítottak meg nála.

Mr. Lewis így nyilatkozott: „Azt hiszem, rájössz, hogy milyen értékes az élet. Elcsépelten hangzik, de igaz.”

A húsevő baktérium-fertőzés
Az első tünetek általánosak: borzongás, hidegrázás, gyengeség, rossz közérzet, izomfájdalom. Emellett a fertőzött terület piros, fájdalmas és duzzadt lesz.

Streptococcus a környezetben bárhol előfordulhat, így van ez a baktérium fehérjebontó enzimeket tartalmazó törzseivel is. A problémát az ezekkel való fertőződés okozza. Maga a baktérium seben keresztül - például egy cukorbeteg felszakadt sebén át, valamilyen sebzésen, szúráson át - juthat be a szervezetbe. Ép bőrön keresztül a kórokozó nem fertőzőképes.