Súlyos betegséggel küzd a szépséges Zoe Saldana

Forrás: David Becker / Getty Images North America / AFP -
színésznő autoimmun betegség Zoe Saldana
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos autoimmun betegséget diagnosztizáltak Zoe Saldanánál, a Star Trek és a Lopott szavak sztárjánál. A színésznő őszintén mesélt betegségéről.

Zoe Saldana az úgynevezett Hashimoto-thyreoiditisben, azaz pajzsmirigygyulladásban szenved. A betegség gyógyíthatatlan, de kezelhető. A színésznő elmondta, hogy édesanyja és testvérei is ebben az autoimmun betegségben szenvednek - számolt be a Self.com.

Forrás: David Becker / Getty Images North America / AFP

Zoe egy interjúban beszélt arról, hogy most nagyon oda kell figyelnie az egészséges táplálkozásra.

"A szervezetemnek nincs energiája, mert nem tudja kiszűrni a mérgeket, amelyek végül gyulladást okoznak. Ezért is ügyelek arra, hogy csak egészséges falatokat egyek" - mondta a színésznő.

Hashimoto-thyreoiditis

A Hashimoto-thyreoiditis autoimmun betegség, amely a pajzsmirigy krónikus és fájdalommentes gyulladásához és végeredményben elsorvadásához vezet. A folyamat ma még gyógyíthatatlan, de L-Thyroxinnal kezelhető. A betegséget az immunrendszer, ezen belül a T-limfociták hibás működése okozza. A fehérvérsejtek a betegség során pajzsmirigysejtekben található fehérjék ellen (például tireoperoxidáz, illetve tireoglobulin) antitesteket termelnek, aminek következtében az immunrendszer a pajzsmirigysejteket idegennek fogja fel és elpusztítja.

Molnár Anikó csúnyán elázott http://www.life.hu/drlife/20160801-hoppa-molnar-aniko-csunyan-elazott.htmlMolnár Anikó még manapság is érzi a rossz döntése következményeit: lebetegedett így köptetősziruppal, és antibiotikummal tengeti napjait. Mindez pedig azért, mert a Nagy Ő nem hajtotta fel kabriója tetejét, és csúnyán elázott. Dr. Life--Wolf Kati csúnya balesetet szenvedetthttp://www.life.hu/drlife/20160801-wolf-katit-csunya-baleset-erte.htmlAz énekesnő a rajongói szeme láttára esett egy nagyot a színpadon. Sajnos nem úszta meg sérülések nélkül: a mentősöknek kellett ellátniuk a sebét. Dr. Life--Íme a fotó, ami miatt hatalmas bajban van a Facebookhttp://www.life.hu/drlife/20160729-egy-foto-miatt-keveredett-durva-botranyba-a-facebook.htmlA közösségi oldal egy eltávolított kampányfotó miatt keveredett óriási botrányba: a képen súlyproblémával küzdő, amputált lábú, és transznemű modellek szerepelnek, de úgy tűnik, a Facebook ezt a legkevésbé sem tolerálja. Dr. LifeOrigoSörhas és lógó mellek: Lindsay Lohan, mi történt veled?http://www.life.hu/drlife/20160729-sorhas-es-logo-mellek-lindsay-lohan-nincs-a-legjobb-passzban.htmlA színésznő és milliárdos vőlegénye között nem stimmel valami, legutóbb még a rendőrök is kimentek a párhoz, mivel állítólag Lindsay egész éjjel sikoltozott. Ezek után nem csoda, hogy az édesapja is aggódik lányáért, akire a legfrissebb fotók szerint elég rossz hatással voltak a történtek. Dr. Life--Facebook-üzenettel búcsúzott el az öngyilkos édesanyahttp://www.life.hu/drlife/20160718-meghato-facebook-uzenetben-bucsuzott-el-az-ongyilkos-edesanya.htmlMindössze 28 éves volt az az édesanya, aki a napokban akasztotta fel magát a rochdale-i otthonában. Holttestét a barátja találta meg. Dr. LifeThinkstockPaudits Béla egyre rosszabb állapotban vanhttp://www.life.hu/drlife/20160713-paudits-bela-egyre-rosszabb-allapotban-van.htmlA 66 éves Paudits Béla egészségi problémákkal küzd: erős fulladási rohamok kínozzák a kánikulában. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.