Minden 25. fiatal szexfüggő, amiért részben az internetes tartalmak tehetők felelőssé - derül ki a Cambridge-i Egyetem friss kutatásából.

A végtelen mennyiségű pornóutánpótlás hozzájárul a szexfüggőség terjedéséhez - állítják a szakemberek. Ennek az állapotnak a során a páciensek nehezen tudják kontrollálni a szexszel kapcsolatos gondolataikat, érzéseiket vagy viselkedésüket. A hatalmas "készlet" megnehezíti a rögeszmés szexuális viselkedésű emberek számára az önuralom gyakorlását - olvasható a Journal of Psychiatric Research című szakfolyóiratban. 

A végtelen mennyiségű pornóutánpótlás hozzájárul a szexfüggőség terjedéséhezForrás: Dreamstime

A tudósok szexfüggőket és egészséges férfiakat vettek górcső alá, hogy miként reagálnak az ilyen tartalmú képekre. Az agyi képalkotó diagnosztikai vizsgálat szerint a szexfüggők agya egy idő után már kevésbé reagált ugyanazokra a képekre, s a jutalomközpontjukban nem mutatkozott akkora aktivitás. Ennek az eléréséhez már újabb fotókra volt szükség.

A tudósok a koffein miatti felpörgéshez hasonlították a dolgotForrás: Getty Images

Az eredmények egybeesnek a hozzászokás elvével, miszerint ugyanaz az inger csekélyebb reakciót vált ki. A tudósok a koffein miatti felpörgéshez hasonlították a dolgot: abból is egyre többre van szükség. Ennek megfelelően a kísérletben résztvevő szexfüggők is hozták a megszokott izgalmi szintet, amikor új képeket mutattak nekik.