A szexfüggőséget úgy kezeljük, minha normális lenne, pedig rengetegen szenvednek tőle. 

Egyfelől azt elfogadtuk, hogy milliók küzdenek szexfüggőséggel, vagy másnéven hiperszexualitással. Az viszont érdekes, hogy a lassan népbetegséggé váló problémáról alig van orvosi szakirodalom, és nem is nagyon vizsgálják. 

A Minnesotai Egyetem szexualitásáért felelős programjának igazgatója, Eli Coleman számításai szerint az Egyesült Államokban körülbelül 19 millió ember küzd szexfüggőséggel. Ez a lakosság 5-7%-a. 

A szexfüggőség egy be nem vallott betegségForrás: Thinkstock

Viszont az is igaz, hogy egyre többen próbálnak meggyógyulni, sokan keresik a kiutat. Nagy számban jelentkeznek az Anonim Szexfüggők csoportjába, mindeközben a filmipar még mindig azt próbálja elhitetni velünk, hogy a szexfüggőség szexi, csábító, egyszóval pozitív dolog. 

Tehát az emberek nem tudják mihez viszonyítsanak, mit kezeljenek igazságnak, valóságnak, hiszen csupa ellentmondással állnak szemben a téma kapcsán.

A betegségből felépültek viszont azt vallják, hogy muszáj fogalkozni a problémával, mert ha nem beszélünk róla, akkor még jobban eltemet minket. És főleg azokat, akik a csendbeburkolózás miatt nem merik felvállalni, hogy szenvednek - írta meg a GQ.

A szexfüggőség valódi okai és háttere
Mivel a szexualitásról eleve keveset beszélünk, sok a félreértés ezzel kapcsolatban is. Az egészséges felnőtt ember definíciója klasszikus pszichológiai értelemben, hogy képes dolgozni, szeretni, és nemi életet élni. Így ha valaki élvezi a szexet, és vágyik rá, az még nem lesz szexfüggő, de ha csak erről szól szinte minden gondolata, függőség lehet, akárcsak a drogok. Olvass tovább itt...