Vulvodyniának hívják azt a nemi betegséget, amit kezelni ugyan még nem nagyon tudnak, de legalább már van neve. 

Ez a nemi betegség nem pont olyan, mint amire a szó hallatán gondolnánk. Nem baktérium, vírus vagy gomba okozza, mégis érzékenységgel, fájdalommal jár. A pontos okát még nem tudják, de az orvosok szerint a vagina ideghálózatával lehet kapcsolatban. 

"Ez egy hosszú lefolyású betegség, amely bármely korosztályt érintheti. A tünetek váratlanul jelentkezetnek, és hetekig, akár hónapokig is fennállhatnak" - mondta Dr. Vanessa Mackay nőgyógyász.

Antidepresszánssal kezelik az ismeretlen vagina-betegséget
Képünk illusztráció
Forrás: Dreamstime

Nehezen diagnosztizálható, hiszen számos nemi baj jár érzékenységgel és fájdalommal, ráadásul a páciensek nagy százaléka nem is mer erről beszélni, még az orvosának sem. Pedig az egészségügyi indokokon túl azért is érdemes ezzel foglalkozni, mert a fájdalom hamar tönkreteheti az ember libidóját. 

Az is igaz, hogy sok esetben az orvosok nem veszik komolyan a tüneteket, hiszen nem tudják mivel állnak szemben pontosan. Szerencsére azonban már léteznek különféle gyógyszerek és krémek, amelyek enyhíteni tudják a feltérképezetlen betegség tüneteit. Állítólag antidepresszánsokkal lehet a legjobban kelezni - írta meg a Metro

3 dolog, amitől rossz ízű lesz a vaginád (18+)
A legújabb kutatások szerint a vagina íze és illata nagyban függ attól, hogy milyen ételeket fogyasztottunk a nap folyamán. Összeszedtünk három olyan dolgot, amely után nem lesz kellemes a párodnak odalent.