A maszturbáció és a rendszeres nemi élet - vagy még inkább a kettő együtt -, csökkenti a prosztatrák kialakulásának kockázatát. Ezt állítja legalábbis egy új kutatatás, amit érdemes kipróbálni, baj biztosan nem lesz belőle!

Éveken át tartó kutatás során megállapították, hogy a prosztatarák megelőzésének egyik legjobb módja az ejakulálás.  Az orvosok 31 925 egészséges embert tanulmányoztak, akiket 1992-ben alaposan kikérdeztek az ejakulációjuk gyakoriságáról. A 20 és 29, valamint és 40 és 49 év között férfiakat 2010-ig követték nyomon, közülük 3389-et diagnosztizáltak prosztatarákkal.

Maszturbálás csökkenti a prosztatarák kockázatátForrás: Thinkstock

A vizsgálatokból az derült ki, hogy azoknál a férfiaknál, akik havonta legalább 21 alkalommal elélveztek, sokkal kisebb eséllyel alakult ki rákos megbetegedés. Az ráadásul nem szempont, hogy partnerrel vagy önmagában jutott csúcsra az illető, a lényeg az elélvezés. A tanulmányt a European Urology című szaklapban publikálták, azt viszont egyelőre nem tudják a kutatók, az ejakuláció miért csökkenti a prosztatarák kockázatát. Úgy vélik a kialakuló gyulladásokat csökkenti, ami viszont a rák kifejlődésének egy bizonyított oka - írja a Mirror.