Ed Gein elmebeteg élete sokakat megihletett: róla mintázták A texasi láncfűrészes gyilkos Bőrpofáját, az Amerikai horrorsztoriból Bloodyface-t, a Bárányok hallgatnak Jame Gumbját vagy a Psycho Norman Batesét. 

A plainfiledi sorozatgyilkos nem sokkal volt kegyetlenebb, mint a fent említett filmek főszereplői. Robert Keller nemrég megjelent könyvében részletesen olvashatunk Ed Gein életéről, ám ez nem egy olyan történet, aminek happy end a vége. 

Az író elmesélése szerint Ed mindig is egy különc ember volt, amolyan furcsa, ártalmatlan bolond. Magányosan élt a wisconsini családi házban, és soha nem fogadott vendégeket. Nem mintha sok barátja lett volna. Időnként vigyázott a szomszédok gyermekeire, akikkel mind jó kapcsolatot ápolt. 

Köztudottan szerelmes volt a helyi kocsmában dolgozó Mary Hoganba, aki 1954. december 8-án rejtélyes körülmények között eltűnt. Gein még viccelődött is vele, hogy ő rabolta el a nőt, de senki nem hitt neki. 

Soha nem ismerte el több ember meggyilkolásátForrás: Wikipédia

Ám 3 évvel később a helyi kisbolt tulajdonosa, Bernice Worden is eltűnt. A boltban heverő vértócsák közt megtalálták az aznap kiadott számlákat, amelyekből kiderült, hogy Bernice utolsó vásárlója Ed Gein volt, mielőtt elhunyt. 

A rendőrök a házkutatás során elviselhetetlen bűzt, rothadó hús és fehérjeszagot éreztek. A padlón mindenhol bogarak, csótányok és rágcsálók mászkáltak. Nem sokkal később Schley seriff megtalálta a boltosnő kibelezett és fellógatott testét. Tovább kutatva emberbőrből készült ruhát, kiegészítőket, és emberi maradványokból összetákolt bútorokat is találtak. 

Ed állította, hogy sírrablóktól szerzett emberi maradványokat, vagyis Mary és Bernice kivégzésén kívül nem ismert el több gyilkosságot. Nem meglepő módon elmegyógyintézetbe került, ott is veszítette életét 1984-ben. Sokak szerint akkor őrült meg, mikor kisgyermek korában elveszítette az édesanyját - írta meg a Mirror