„Úgy nézett ki, mintha a testemet valami belülről felfalná" - ezt June Pecce mondta, aki egy rutin-szűrővizsgálat után 4 héttel már az életéért küzdött, mert egy rejtélyes betegség miatt elhalt a mellén a szövet.

2009. áprilisában az asszony nyugodtan ment a szokásos mammográfiás szűrésre. Arra gondolt, ez is rutinvizsgálat lesz. Az eredmények azonban két kicsi csomót mutattak a bal mellében. „Féltem, hogy rákom lehet" – mondja June, akinek történetét a Life TV Rejtélyes diagnózis című műsorában ismerhették meg a nézők. Az orvosok biopsziát végeztek, vagyis egy tűvel mintát vettek June melléből, miközben egy kis fémszálát helyeztek a mintavétel helyére. Az eredmény negatív lett. A nő két nappal később azonban furcsa elváltozást látott. „Azt éreztem, hogy a bal mellemen valami fáj. Piros volt, és már a karomat sem tudtam felemelni. Mintha valami fertőzésem lett volna." Az orvos megállapította, hogy be van gyulladva a mintavétel helye.

June PecceForrás: Life TV

June fájdalomcsillapítót és antibiotikumot kapott, ám ekkor már gennyes váladék szivárgott a melléből, és a gyulladás csak terjedt tovább.  

A megrémült asszony azonnal visszament az orvoshoz. Most azt gyanította a doktor, hogy a beültetett fémszál okozhatja ezt az állapotot, így azt azonnal kivették. Az operáció után 24 órával azonban tovább romlott June állapota. „Úgy nézett ki a mellem, mintha a testemet valami belülről felfalná. Egy 4 centiméteres sebem volt, a hús eltűnt, és a sebem tele volt gennyel. A gyógyszerek nem hatottak, egy nyitott seb volt a mellemen."

A nő az átszállítását kérte egy bostoni kórházba, ekkorra a bal mellén már teljesen elhalt a bőr.

„Úgy nézett ki a mellem, mintha a testemet valami belülről felfalná."Forrás: Life TV

A felső és külső részen kékesfekete elszíneződés volt látható. A melléből szürke folyadék folyt. Azt gondoltam, hogy húsevő baktérium okozta szövetelhalás 

– nyilatkozta a nő bostoni orvosa. June-t azonnal megoperálták. Bal mellének teljes felső részét el kellett távolítani, mert elhaltak a szövetek. De nem sokkal a műtét után, a fertőzés tovább terjedt, immár a bal mell alsó részére is. „Úgy éreztem, a szervezetem feladja."

June-ra egy újabb műtét várt, egy 10 X 5 centiméteres darabot vettek ki a melléből. Pár órával a műtét után az orvos kételkedni kezdett az eredeti diagnózisában, miután a beteg jobb karján is érzékelni kezdte a szövetelhalás tipikus jeleit. 

Nagyon ritka, hogy a fertőzés két különböző helyen jelenjen meg. Ekkor jöttem rá, hogy valami másról lehet szó

– nyilatkozta az orvos, aki kikérte egy bőrgyógyász kolléganője véleményét is. A bőrgyógyász szerint June egy ritka bőrbetegségben szenved, így nagy adag szteroidot juttattak a szervezetébe. Nyolc órával később a nő állapota lassan javulni kezdett. A láza és a fehérvérsejtek száma csökkent.

June egy újabb műtéten esett átForrás: Life TV

„A beteg a Pyoderma Gangrenosumban szenved. Ez egy ritka immunrendszeri betegség, amely roncsolja a bőrt és a szövetet. Normál esetben, ha megsérülünk, a fehérvérsejtek az érintett helyre vándorolnak, hogy gyógyítsák. Ezekben a betegekben azonban túl sok fehérvérsejt lepi el a sebet, és elpusztítják az egészséges szövetet" – ecsetelte az orvos.
June-nál az első műtét válthatta ki a betegségét. A sérült bőr mágnesként vonzotta a fehérvérsejteket. Minden operációval csak rontottak a helyzeten.

June mellének a 3/4 része ekkorra már hiányzott a sorozatos, szükségtelen műtétek miatt. Három heti szteroidkúra után hazaengedték a kórházból. Az ő esetében egy helyreállító műtétnek hatalmas a kockázata, ugyanis kiújulhatna a betegsége, és lehetséges, hogy a seb és a heg nem gyógyulna be rendesen. 

Rejtélyes diagnózis - minden hétköznap 21:00-kor és hétvégén 20:00-kor a Life TV műsorán!