Folyton fertőzések gyötörnek, az intim testrészeid érzékenyek a gomás fertőzésekre? Akkor most hozzád szólunk.

Egy amerikai nőgyógyász, Alyssa Dweck a The Complete A to Z for your V című könyvében írta le, hogy azoknak a nőknek, akik gyakran szenvednek gombás fertőzésektől, szex után egyszerűen meg kell szárítaniuk a vaginájukat hajszárítóval.
 

Azt állítja egy amerikai nőgyógyász, hogy szex után hajszárítóval kell megszárítani a vaginát - Képünk illusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/Attila Barabas/Barabas Attila

Aki ki szeretné kipróbálni, az így járjon el: szex után a vaginát meg kell mosni langyos vízzel, és utána a hajszárító legalacsonyabb fokozatán megszárítani a nemi szervet. Túl sokáig azonban nem szabad szárítani, nehogy kiszáradjon.

Egy német szexuálpszichológus, Gabriele Aigner azonban vitatkozik ezzel, szerinte ez az eljárás felesleges. Úgy gondolja, a legfontosabb az, hogy vigyázzunk az egészségünkre, mindig védekezzünk. A hajszárítózás és a fürdés is fölösleges szex után, teljesen természetes, hogy testnedveket termelünk az intim együttlétek közben. Inkább bújjunk még össze kicsit a párunkkal ahelyett, hogy a fürdőbe rohannánk. A szakemer azt ajánlja, hogy a gombás fetőzések ellen inkább védekezzünk tejsavas hüvelykúppal, és a legfontosabb, hogy azonnal forduljunk orvoshoz, ha a tüneket jelentkeznek.