Különös tényeket állapítottak meg azok a kutatók, akik orgazmus közben figyelték a nők agyi aktivitását. 

Korábban készültek már olyan kutatások, amelyek azt állították, hogy a női agy úgy képes az orgazmusra, ha ezzel egyidejűleg néhány funkciót "kikapcsol", viszont egy friss felmérés pontosan ennek az ellenkezőjét bizonyította be. 

Az Egyesült Államokhoz tartozó Rutgers Egyetem kutatói 10 nő agyi akitivitását mérte MRI géppel, miközben mindegyikőjüket kétszer eljuttatták a csúcsra. Egy speciális sisakot húztak a nők fejére, hiszen az MRI képek csak úgy lesznek élesek, ha a páciens mozdulatlan, ám ezt orgazmus közben nem lehet elvárni senkitől. Viszont a sisasok segítségével úgy is mérni tudták az agyi tevékenységeket, hogy az alanyok mindeközben szabadon mozoghattak. 

Így viselkedik a nők agya orgazmus közbenForrás: Shutterstock

Kiderült, hogy az eddigi eredményekkel ellentétben, több agyterület is aktiválódik orgazmus hatására. Megfigyelték, hogy a gyönyörérzetnek köszönhetően serkentődik a dopamin és az endorfin hormonok kibocsátása, ezért érezhetjük magunkat szex után felszabadultan boldognak. 

Emellett az agy jutalmazó központja, illetve az érzelmeinkért és a motoros funkciókért felelős agyterület is nagyobb aktivitást mutat, mint alap állapotban - írta meg a DailyMail