Döbbenet a legújabb őrület, amivel a nők hülyítik egymást.

A kígyóuborkának valóban számtalan jótékony hatása van. Azt például a filmekből már mindannyian tudjuk, hogy karikákat az arcunkra helyezve eltüntethetjük a szem alatti táskákat, de nem csak külsőleg, hanem elfogyasztva is jótékony hatású. Kiváló gyulladásgátló, serkenti az emésztést, tele van folyadékkal, vagyis hidratál, nem beszélve a rengeteg antioxidánsról, amit tartalmaz. Ám ez nem azt jelenti, hogy a vaginába dugva is ugyanilyen hatást gyakorolna a szervezetre. A popsikenőcs is nagyon jót tesz a bőrnek, mégsem esszük meg. Mindent használjunk arra, amire való. 

Az uborka sok területen hasznos, de azért nem mindenholForrás: Thinkstock

Persze ezzel a gondolkodással nem mindenki ért egyet. Bloggerek, vloggerek, és alternatív egészségügyi terapeuták kezdték el terjeszteni a neten a hírt, mely szerint az uborka segít a vagina tisztántartásában.

Oktató videók és cikkek hada jelent meg a témában, és egyre többen dőlnek be a hülyeségnek. Állítják például, hogy megszünteti a kellemetlen szagokat, és a szexuális úton terjedő betegségek ellen is véd. 

Egy kanadai orvosnál - nem meglepő módon - betelt a pohár, ezért elhatározta, hogy felhívja az emberek figyelmét erre a temérdek butaságra. 

Nem szabad mindent elhinni, amit a neten olvasunkForrás: Dreamstime

Dr. Jen Gunter elárulta, hogy az uborka külsején rengeteg baktérium és gombafaj telepedhet meg, amiket sok esetben nem lehet egyszerűen csak lemosni a zöldsgég külsejéről. A hámozással pedig be is visszük őket a felszín alá, így pedig garantált, hogy megfertőzzük vele önmagunkat - írta meg a TheSun

Elmondta, hogy a hüvelyflóránk rendelkezik egy jól működő védőrendszerrel, vagyis semmilyen külső segítségre nincs szükség, csak ha orvos külön utasítja. Ha valaki pedig bármi kellemetlent tapasztal odalent, akkor ne fertőzze magát tovább, hanem inkább forduljon szakemberhez.