Nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni, ha éppen nincs kedved a szexhez. 

Amikor az embernek csökken a szexuális étvágya, sokan egyből pánikba esnek, hogy valami baj van velük és/vagy a párkapcsolattukal. Hiszen a szex az egyik legintimebb kapocs két ember között, és mindannyian félünk attól, hogy egyszer ez a varázs kimúlik. 

Pedig nem minden esetben kell a legrosszabbra gondolni, ha pillanatnyilag a párodnak nincs kedve az együttléthez. Éppen ezért még mielőtt párterapeutát keresnél, vagy válási papírok után kutatnál, vizsgáltasd ki a kedvesed, ugyanis könnyen lehet, hogy cinkhiányban szenved.

Még mielőtt elásod a kapcsolatotokat, vizsgáltasd ki a párodatForrás: Shutterstock

Férfiak esetében ugyanis 19 és 64 éves kor között 9,5 mg a normális cinkmennyiség, amit el kellene fogyasztani. Ez pedig fontos, ugyanis a cink - többek között - az egészséges libidó fenntartásáért is felelős azáltal, hogy növeli a tesztoszteron szintet.

Vagyis ha több sertéshúst vagy marhát teszel a vacsoraasztalra, könnyedén segíthetsz ezen az állapoton. Illetve, a különféle gabonafélék, mint a búzakorpa vagy a búzacsíra is magas cinktartalommal bír. Emellett a parmezán, a tej valamint a tojássárgája is jó választás, nem beszélve a dióról, az olajos magvakról, vagy a hüvelyesekről, mint a borsó vagy a csicseribórsó. - írta meg a DailyStar