A 10 hónapos Archie Innes ritka rendellenességgel született: nincsenek szemei, és a motorikus képességei sincsenek rendben. A műtétek nagyon sok pénzbe kerülnek, a kétségbeesett anya pedig minden erejével próbál adományokat gyűjteni, hogy a kisfia egészséges lehessen. 

Nagyon ritka SOX2 elnevezésű genetikai rendellenességgel született Archie Innes, akinek édesanyja kétségbeesetten keresi a megoldásokat. A ma már 10 hónapos kisfiú szemek nélkül jött világra, de nem ez az egyetlen problémája. A betegsége miatt a motorikus képességeivel sincs minden rendben, ahogy a hallásával sem. A kezelésekre és műtétekre rengeteg pénzre van szükség, ehhez próbál támogatókat találni az édesanyja.

Szemek nélkül született a kisfiúForrás: NORTHFOTO

Fiona Gould 33 hetes terhesen tudta meg, hogy a gyermekének súlyos rendellenessége van, a hír sokkolta a szülőket. Hatalmas sokk és megrázkódtatás volt, nem tudtuk, mi lesz vele" - mondta az ausztrál édesanya, aki még mindig nagyon aggódik azért, hogy mi lesz a gyermekével, ha felnő. Csak remélni tudja, hogy képes lesz az önálló életre, de ehhez bionikus szemekre lesz majd szüksége. "A gyerek megtanulhatja a látást, de soha nem fogja tudni természetesen feltérképezni a környezetét, és több ezer dollárnyi felszerelésre lesz szükségünk" - tette hozzá Fiona. Eddig 6 ezer fontot sikerült összegyűjteniük a kezelésekre, de ennél sokkal több pénz kell majd a kisfiú állapotának javítására.

Archie műszemeket kapottForrás: NORTHFOTO

Egyelőre műszemeket kapott, amelyek lehetővé teszik a koponya megfelelő növekedését, és azt, hogy később bionikus szemeket kaphasson.