Nem kell azonnal megijedni, ha nincs kedved a szexhez. Teljesen egyszerű okai is lehetnek a lecsökkent libidónak. 

Sokan pánikba esnek, ha hiba csúszik a szexuális élet gépezetébe, és egyből a legrosszabbra gondolnak: "biztos tönkrement a párkapcsolatom, nem kívánom már a párom, vagy ő nem kíván engem, és én ezt tudat alatt megérzem. Kész, mindennek vége, hamarosan elválunk, és egyedül maradok." 

Nincs kedved a szexhez? A pánikolás előtt gondold végig az átlagos étrendedForrás: Thinkstock

Arra csak nagyon kevesen gondolnak, hogy valamilyen életmódbéli hiba áll a lecsökkent szexuális vágy hátterében. Például a helytelen táplálkozás, ugyanis a bevitt élelmiszerek nagyban hozzájárulnak az illető szexuális étvágyának alakulásához. 

Sok esetben például vitamin- és ásványianyagihiány áll a kellemetlen tünetek mögött. Például, ha lecsökken a D-vitamin szinted, akkor könnyen érezheted magad szexuálisan ingerelhetetlennek. Ha azonban olyan ételekkel kezded a napjaidat, amelyek sok tojást vagy gabonát tartalmaznak, esetleg fogyasztasz napközben még gombát is, akkor ezen könnyedén változtathasz. - állapította meg a Healthspan, a 2000 fővel elvégzett kutatás után. 

Éppen ezért, ha tartósan probléma van a nemi életeddel, akkor érdemes csináltatni egy laborvizsgálatot, hiszen könnyen lehet, hogy ott van a hiba gyökere. 

Ez is okozhat szexuális inaktivitást
Még mielőtt párterapeutát keresnél, vagy válási papírok után kutatnál, vizsgáltasd ki a kedvesed, ugyanis könnyen lehet, hogy valami olyan problémával küzd, amiről nem is tudtatok eddig. Mégis nagyban befolyásolhatja a nemi életeteket...