Ritka rendellenséggel született kisbabák, baleset okozta fájdalmas sérülés, nehezen diagnosztizált szörnyű bőrelváltozás...Csak néhány azokból a betegségekből, amelyek idén bejárták a világsajtót. Összefoglaló cikkünk első része felkavaró fotókat tartalmaz!

2017 őszén készült egy igazán őszinte képsorozat Jokiva Bellardról, aki később az Instagramra is feltöltötte az elkészült fotókat. A nő 17 éves volt, amikor az orvosok lupusszal diagnosztizálták. Mielőtt azonban végre kiderült, hogy mi okozza Jokiva szörnyű tüneteit, 18 különböző betegséggel próbálták kezelni a szakemberek. Jokiva bőre kifejezetten érzékeny a fényre, így gyakran jelennek meg foltok az arcán és a testén, amelyek úgy néznek ki, mintha a nő leforrázta volna magát. "Évekbe telt elfogadnom azt, hogy ilyen a testem. Ez vagyok én. De nem fogok szégyenkezni, nincs miért" - írta.

A 23 éves Jokiva Bellardnak, ritka betegséggel kell együtt élnieForrás: NORTHFOTO

Egy igazán bonyolult műtétet hajtottak végre idén Mumbaiban, Indiában. Az orvosok egy 15 hónapos, összenőtt ikertestvért operáltak meg. A 12 órás műtét végén, a mellkascsontnál összenőtt kisfiúkat szétválasztották. Ez az összenövés egyik legritkább formája, alig néhány ilyen esetet diagnosztizáltak eddig a világon. Az operációt húsznál is több orvos végezte. Luv és Prince több létfontosságú szerven osztoztak, köztük a májon, a beleken és a húgyhólyagon.

A gyermekeket 20 orvos operáltaForrás: NORTHFOTO

Ennél a három hónapos indiai kisbabánál vesetumort diagnosztizáltak az orvosok. Szinte azonnal megoperálták a gyermeket, azonban maguk az orvosok is megrémültek, amikor feltárták a beteg testét. A kisfiúnak nem daganata volt, hanem a kifejletlen ikertestvére ágyazódott be a gyomrába. Az eldeformálódott magzat körülbelül 1 kg tömegű volt. Világszerte alig 200 ilyen esetet rögzítettek eddig. Ez az úgynevezett a fetus in fetu állapot, ami azt jelenti, hogy az egészséges gyermek testében valahol megtalálható alulfejlett ikertestvére.

Saját testvérét operálták ki a gyomrábólForrás: NORTHFOTO

Nicole Grehn egykori pompomlány élete gyökeresen megváltozott, miután mindkét lábát le kellett amputálni. A fiatal nőnél egy ritka genetikai elváltozást diagnosztizáltak. A 27 éves nőnek komoly keringési problémái is voltak, az elmúlt években 78 alkalommal kellet újraéleszteni. Az operáció után rohamosan javulni kezdett az állapota, Nicole művégtagokkal is rendszeresen sportol, futóversenyeken is részt vesz.

Rendszeresen sportol és versenyekre is eljárForrás: NORTHFOTO

Az orvosoknak köszönhetően életben maradt idén ez a 35 éves indiai nő is, akinek egy hatalmas vasrúd szúrta át a mellkasát, amely egészen a nyakáig hatolt. A baleset akkor történt, amikor a nő szerencsétlenül lépett és a házuk teraszán található vasrúd felnyársalta.

A 35 éves asszony súlyos sérülése: egy hatalmas vasrúd szúrta át a mellkasátForrás: NORTHFOTO