2017-ben is számos rejtélyes betegséggel találkoztunk a hírekben. Egy doktornőnek például május óta keseríti meg az életét egy fájdalmas pókcsípés. Sorozatunk 2. részében ezt is bemutatjuk.

Jasmine Harris medikusként dolgozik. Fájdalmai majdnem hat hónappal azelőtt kezdődtek még májusban, amikor egyik reggel arra ébredt, hogy bokáján egy piros folt, és két apró lyukacska van. Ezután fertőtlenítő krémet alkalmaztak a sebén, amely a hónapok múlásával egyre nagyobb fájdalmat okozott a nőnek. Végül már akkora lett a seb, hogy a vádlijáig elért a csúnya elváltozás. A leendő brit orvos jelenleg maximum 15 percet tud egyszerre sétálni. Bár kapott antibiotikumos kezeléseket, orvosai sem tudják, hogy miért nem gyógyul Jasmine lábán a pókcsípés.

A nő lábán 6 hónapja látható ez a csúnya seb.Forrás: Northfoto

A hároméves Victor Padilla egy különös kórban szenved, melynek következtében, testének bizonyos részei eldeformálódnak. Ez az úgynevezett Cloves-szindróma, ami érrendszeri, bőr és gerinc deformitást okoz. Victor 2017-ben operáción esett át, amelynek köszönhetően néhány daganatot eltávolítottak a testéből.

Betegsége ellenére szülei azt szeretnék, ha Victor pont úgy élhetne, mint a többi gyerek.Forrás: Northfoto

Ez a 9 éves thaiföldi kislány szörnyű fájdalmakat él meg, a különös bőrbetegsége miatt. A betegség Ranee Boonrung egész testén elviselhetetlen irritációt okoz. A pikkelysömör okozta fájdalmas tünetek ellen több kezelési lehetőséget is felajánlottak már a kislány szüleinek az orvosok. A nagyon szegény család nehezen ugyan, de összegyűjtötte a kért összegeket, eddig két kezelésből egyik sem járt sikerrel.

Eddig egy kezelés sem járt sikerrel.Forrás: NORTHFOTO/Exclusivepix media/Exclusivepix Media

A 10 éves Shahana egy olyan betegségben szenved, amelyet eddig, szinte csak felnőtteken láttunk. Ez az úgynevezett "faember" szindróma. A Bangladesben élő kislány hat hónapos volt, amikor először jelentkeztek testén a kinövések. Ma már az orrán, az arcán, az állán és a fülén is megfigyelhetőek a tünetek. A faember betegség következtében az emberek testén szinte mindenhol bütykös, kitüremkedések, sebhelyek jelennek meg. Az egyik legismertebb felnőtt páciensről 6 kilónyi kinövést távolítottak el az orvosok.

A kislányt nem csúfolják az iskolában. Gyűjtenek neki, hogy megoperálják.Forrás: Northfoto