Spermák segítségével gyógyítanák a rákot

betegség gyógyítás rák sperma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő orvosi gyógymód kifejlesztésén dolgozik egy kutatócsoport, amellyel hatékonyabban és kiméletesebben kezelhetnénk a rákot. 

Nemrég került fel egy videó a netre, amely a sperma szerepét taglalja a rákgyógyításban.

Mint tudjuk, a kemoterápiás kezelés hátránya, hogy nem csak a rákos sejteket, hanem az egészségeseket is érinti, ez pedig igen komoly mellékhatásokat okoz a pácienseknek. Éppen ezért az orvosok most azt szeretnék elérni, hogy kemoterápiát célzottan csak a rákos sejtek kiiktatására lehessen adni.

Spermák segítségével gyógyítanák a rákot Forrás: Shutterstock

Ennek megvalósítására pedig spermákat hívtak segítségül. A kutatócsoport vezetője, Haifeng Xu szerint a hímivarsejtek mozgékonyságát felhasználhatnánk arra, hogy a szükséges gyógyszereket eljuttassuk a rákos sejtekhez.

Méhnyakrákos pácienseknél például már spermákkal juttatták el a hatóanyagot a reprodukciós csatornában a tumoros sejtekhez. Ezek a hímivarsejtek a rákos sejtek 87 százalékát elpusztították három nap alatt. - írta meg a BigThink.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.