A Barátok közt színésze két évig függőként használta a kristály nevű drogot, aztán pedig alkalomszerűen nyúlt a szerhez, ha szükségét érezte. Tóth Olivér nagyon nehezen, óriási küzdelmek árán szabadult ki csak a drog bűvköréből, de jobb emberré vált. 

Akik csak a felszínt látták Tóth Olivér életéből, valószínűleg nem értették, miért is van neki pontosan szüksége a kábítószerekre. Látszólag mindene megvolt, amit csak kívánhatott, hiszen jól keresett, és a színészetről szövögetett álmai is valóra váltak. Valójában azonban komoly lelki sérülésekkel kellett megküzdenie, de nem sikerült. 

Drogfüggőségéről vallott Tóth OlivérForrás: SorozatWiki

"A szüleim függőségei miatt szerzett lelki sérüléseim terhét cipelnem kellett magammal, és ebből adódóan önértékelési zavaraim voltak. Édesanyámmal sem volt felhőtlen a kapcsolatom, minden bizonnyal ebből következett, hogy gondom volt a női intimitással. (...) Úgy éreztem, engem nem lehet szeretni, pedig nagyon vágytam rá. Szükségem volt a boldogságra, a szeretetre, hogy ne legyek magányos, hogy elismerjék a  művészetemet. Aztán megtaláltam, ami pillanatok alatt eufórikus állapotba repített: a kristálynak nevezett kábítószert..." - számolt be a Best Magazinnak Olivér. Két évig volt függő, majd évekig kisebb nagyobb megszakítással élt a szerrel, mígnem felkeresett egy pszichológust, akivel együtt nagy küzdelmek árán, de sikerült legyőznie függőségét. "Nem voltak ezek elpocsékolt évek, mert bár óriási küzdelem árán, de jobb emberré váltam. Visszaszereztem a barátaimat, jobb lett a viszonyom a családommal, és komoly párkapcsolatom is lett" - árulta el a Barátok közt Veintraub Barnáját alakító színész, aki másoknak szeretne erőt adni történetével.