A most 43 éves Karácsony István motorozás közben vette észre, hogy bal lába magától remeg. Később Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála. A pécsi Idegsebészeti Klinikán csütörtökön élőben közvetítették a műtéte egy részét. Az operáció közben a férfi ébren volt. 

Parkinson-kórt diagnosztizáltak a most 43 éves Karácsony Istvánnál 3 évvel ezelőtt. A férfi motorozás közben vette észre, hogy remeg a bal lába, azonban koncentrációval ezt még le tudta gyűrni. Az utóbbi időben már többször ébredt arra éjszaka is, hogy testének bal fele remeg. 

A pécsi Idegsebészeti Klinika engedélyezte, hogy István csütörtöki műtétjét élőben közvetítse a Szeretlek Magyarország. "A mostani műtét célja, hogy két elektródát ültessenek be a két agyféltekéjébe, amit egy úgynevezett neuropacemakerrel kötnek össze, hogy így szüntessék meg a rohamait. István az agyműtét nagy részében ébren volt, sőt, beszélt is" - írja a portál. Két részletben közvetítették a műtétet Facebook-oldalukon, pontos eredményeket egyelőre még nem lehet tudni, mert a beavatozás még tart.