Három és fél évvel ezelőtt szenvedett motorbalesetet Rékasi Károly. A bíróság az autóst találta hibásnak, a színész több tízmilliós sérelemdíjat kér. Ám azt mondja, az egészségét ez sem pótolhatja. 

Nyáron született ítélet abban a közlekedési balesetben, amelyet Rékasi Károly szenvedett el három és fél évvel ezelőtt. A bíróság az autóst találta hibásnak, így az ügy már a kártérítési szakaszba lépett. Rékasi Károly több tízmilliós sérelemdíjat kér. 

A színész ügyvédje, dr. Kozma Péter reménykedik benne, hogy az összeg nagy részét még karácsonyig megkapják. "A felelősségbiztosítás nemcsak a vagyoni kárra terjed ki, hanem az úgynevezett sérelemdíjra is. A biztosító természetesen figyelembe veszi az összetört motor értékét, de azon felül 2,5 évnyi kiesett jövedelmet, a maradandó egészségkárosodást is. Ügyfelemnek szüksége volt háztartási kisegítőre, aki szintén pénzbe került. Figyelembe kell majd venniük azt is, hogy a lába megrövidülése miatt Károly soha többet nem lesz képes elvállalni bizonyos szerepeket, ezáltal is bevételtől esik el" - mondta a Borsnak az ügyvéd. 

Rékasit nem vigasztalja a kártérítésFotó: Marton Szilvia/Origo

Ám ha Rékasi választhatna, inkább az egészségét kérné vissza. "Egyáltalán nem örülök ennek az összegnek, az lenne számomra az öröm, ha azt az életemet élhetném, amit az a férfi egy balra kanyarodással összetört. Vártam a bíróságon az ítélethirdetést, és könnyezve hallgattam, ez tény, de nem lesz könnyebb az életem attól, hogy egy számot látok a bankszámlámon" - fogalmazott a színész. Hozzátette: minden lépés fáj a combjában, ez a pénztől nem múlik el.