Mexikóban túrázott dr. Várhegyi Csaba győri gyermekgyógyász. Az őserdőket is szemügyre vette, ám amikor hazatért, a rovarcsípések hozadékával kellett szembenéznie. A bőre alatt ugyanis megmozdult valami.

"A párom január másodikától tizenkilencedikéig tartózkodott Mexikóban, kirándulni ment Belize-be. Kalandvágyó emberként a helyi őserdőben nappali és éjszakai túrákon vett részt. A maja kincseket felfedező barangolásokon egyszer mérgespók, illetve levélvágó hangya csípte meg. Mégsem gondoltunk semmi különösre a hazatérését követően" – mesélte a Kisalföldnek Borsos Katalin, dr. Várhegyi Csaba győri gyermekgyógyász párja. 

Hazatérésekor egy vörös duzzanat jelent meg a hátán, elment az egyik bőrgyógyász kollégájához a mosonmagyaróvári kórházba. A doktor kitisztította a tályogot, akkor még semmi különös nem látszott benne. Egyik este azonban, amikor dr. Várhegyi Csaba teniszről hazatért, megkérte kedvesét, hogy nézze meg a sebet, mert feszítő érzést érez. 

Katalin ekkor látta, hogy valami mozog a sebben. Volt annyi lélekjelenléte, hogy videót készítsen róla, majd egy csipesszel kihúzza azt. Ezután utánanéztek, hogy vajon mi is lehet az a lárva, amelyet eltávolítottak. Egy emberbagócs volt a gyermekgyógyász bőre alatt, amely szerencsére nem terjeszt veszélyes betegségeket, és a csípéssel csak egyetlen lárva kerül az ember testébe. A látvány és az élmény mindenesetre sokkoló lehetett. A lárváról készült képet a Kisalföld oldalán nézheted meg.