A gyerekeket enyhébben fertőzi az új koronavírus egy kínai tanulmány szerint

Forrás: PhotoAlto/Jérôme Gorin / Altopress/Jérôme Gorin -
koronavírus fertőzés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkal kevesebb gyereket fertőz meg az új koronavírus, és körükben kevésbé súlyos a betegség kínai kutatók felmérése szerint.

A The Nature Medicine tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukban kínai kutatók 10, új koronavírussal fertőzött gyerek esetét vizsgálva találtak bizonyítékot arra, hogy a vírus okozta Covid-19 légúti fertőzés kevésbé súlyos: egy gyereknél semmilyen tünet nem jelentkezett, a többieknél enyhe tünetek voltak.- írja az MTI.

Forrás: PhotoAlto/Jérôme Gorin / Altopress/Jérôme Gorin

A 10 gyereknél - hat fiúnál és négy lánynál, akiknek életkora két hónaptól 15 évig terjedt - egy kuangcsoui kórházban végeztek vírustesztet, mivel családtagjaik között Covid-19 betegek voltak, vagy fertőzöttekkel volt közeli kapcsolatuk. Nem azért tesztelték őket, mert orvosi ellátásra szorultak - hangsúlyozták a kutatók.
Öt gyereknél köhögés lépett fel, négynek fájt a torka, háromnál hasmenés jelentkezett, kettőnek eldugult, folyt az orra, ezek mind olyan tünetek, amelyek miatt a Covid-19 más betegségekhez hasonlít. A 10 gyerekből hétnek volt láza, de nem magasabb 39 Celsius-foknál.

Fejfájás, izomfájdalom, hányinger, levertség, nehéz légzés, hányás, szédülés, amely a Covid-19 felnőtt fertőzöttjeinél lép fel, mind hiányzott a fertőzött gyerekek ezen kis csoportjánál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.