Idegsebész szakvélemény: Michael Schumacher sosem fog felépülni

betegség Michael Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy idegsebész szakember szerint szinte semmi esély arra, hogy Michael Schumacher újra a régi lehessen. 

December 29-én lesz 7 éve, hogy a világ egyik legjobb Foma 1-es pilótája síbalesetet szenvedett. Komoly sérülésekkel szállították kórházba, állapotáról azonban azóta sem kapott a nyilvánosság felvilágosítást. A hírek szerint Corinna Schumacher nagyon hisz a pilóta gyógyulásában, egy idegsebész szakember azonban már korántsem ilyen bizakodó.

Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Rainer Jensen

"Szerintem vegetatív állapotban van, ami azt jelenti, hogy ébren van, de nem reagál. Lélegzik, a szíve ver, valószínűleg ülni is tud és segítséggel apró lépéseket megtenni, de semmi többet. Szerintem számára ez a legtöbb. Hogy van-e esély arra, hogy valaha ugyanúgy lássuk őt, mint a balesete előtt? Őszintén nem hiszem" - mondta Erich Riederer, svájci idegsebész, aki szerint az is gond, hogy az autóversenyzőt csak két órával a baleset után műtötték meg:

"Véleményem szerint túl sokat vártak azzal, hogy csökkentsék a nyomást a koponyában. Ahogy telik az idő, úgy roncsolódik egyre jobban az agy" - írta meg a GPhírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.