Kiderült, mi áll a migrénes fejfájás hátterében - Ebből ne fogyassz sokat!

fejfájás migrén kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengetegen kávéznak szerte a világban, a fogyasztási mennyiségek viszont igen eltérőek lehetnek. Van, aki kizárólag csak egy feketét iszik reggel, és akadnak olyanok is, akik szenvedéllyel löknek le akár öt csészével. Mint oly sok dologban, itt is a mértékeletsség a fontos. A legújabb kutatások szerint azoknál, akik három vagy több adag kávét fogyasztanak naponta, nő a migrén kialakulásának kockázata.

A migrén komoly mellékhatásokkal is járhat. Világszerte közel egymilliárd ember szenved tőle. Nem csak legyengítheti a szervezetünket, hanem képtelenné tesz bennünket abban, hogy a feladatunkra koncentráljunk. Azt, hogy kávénak nagy szerepe lehet a migrénes fejfájás kialakulásában, egészen idáig nem bizonyították.

Az American Journal of Medicine tudományos szaklapban nemrég megjelent egy olyan tanulmány, amely a kávé komplex hatását vizsgálta, pontosabban annak káros hatásait a migrén kockázatára nézve. A migrén kapcsán pedig az egyik legmeggyőzőbb elmélet az agyi erekkel kapcsolatos.

Forrás: --

Tudosók szerint az ezzel járó fájdalmas lüktetés az erek gyulladásának és duzzadásának köszönhető, ami fokozza az agy körüli véráramlást. Emellett a kávé emeli a vérnyomást is, ami szintén fontos tényező.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.