Ez a férfi 64 napot volt kórházban koronavírussal, azt hitték, nem éli túl

betegség kórház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 53 éves Gregg Garfield makkegészséges volt és fitt, mégis a koronavírus olyan szinten ledöntötte a lábáról, hogy 64 napot töltött kórházban, 1 százalék esélye volt a túlélésre.

Februárban Észak-Olaszországba ment síelni barátaival Gregg Garfield. Nem sokkal később a csapatból többen lebetegedtek, végtagfájdalomra, hőemelkedésre, torokfájásra panaszkodtak.
Miután hazatért az USA-ba kiderült, hogy koronavírusos, ő volt a nulladik beteg Dél-Kaliforniában, majd március 5-én kórházba került légzési nehézségekkel, és hamarosan lélegeztetőgépre kötötték egy hónapra. Annyira rosszra fordult az állapota, hogy csupán 1 százalék esélyt láttak az orvosok a túlélésre.

„Gregg testvérével, Stephanie-val a lehető legpozitívabbak maradtunk. Ha tudtuk volna, milyen esélyei vannak a túlélésre, nem hinném, hogy ilyen pozitívak lettünk volna" – árulta el a férfi menyasszonya a People Magazinnak.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Csodával határos módon azonban Greg túlélte, ugyan 23 kilót fogyott, de 64 nap után távozhatott a kórházból. Sajnos a kéz- és lábujjai elfeketedtek a sok fekvés miatt, ezt többször meg kellett műteni, de ezt leszámítva jól van.

„Egy hónapig aludtam, és felébredtem egy olyan világban, ahol minden megváltozott" – mondta Gregg, aki nagyon szerencsének tartja magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.