Kiderült, mi rontja leginkább egy koronavírusos beteg túlélési esélyeit

Forrás: Shutterstock -
betegség túlsúly koronavírus túlélési esély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, mi az a tényező, amely leginkább csökkenti egy koronavírusos beteg túlélési esélyeit. 

Azt már tudjuk, hogy a magas vérnyomás, a cukorbetegség és az idős kor jelentősen megnöveli annak az esélyét, hogy valaki megfertőződjön a koronavírussal. Most azonban napvilágra került, hogy mi az, ami leginkább csökkenti a covidos betegek túlélési esélyeit: ez pedig nem más, mint a túlsúly.

"Az elhízás maga után vonja többek között a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek és egyes daganatos betegségek kockázatának növekedését. Mindezek pedig komoly kockázati csoportba sorolhatják a betegeket egy olyan vírusjárvány esetén, mint most a koronavírus. Aki megkapja a betegséget, súlyosabb állapotba kerülhet, és megnő a halálozás kockázata is" - nyilatkozta dr. Bajnok Éva belgyógyász, endokrinológus, diabetológus, obezitológus a Blikknek.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Éva magánellátásban jelenleg is részt vesz a járóbeteg koronavírus ellátásban, és azt mondja, a túlsúly egyértelműen koronavírusos állapot rizikófaktorai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.