Ez a véleménye Karikó Katalinnak a magyar oltási terv megváltozásáról

Forrás: AFP/Handout -
oltási terv védőoltás Karikó Katalin koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepte az embereket a hír, hogy a magyarországi oltási terv szerint márciustól a hivatalos 21 helyett 35 nap különbséggel kapják meg az emberek a Pfizer-vakcinát. A hírre Karikó Katalin is reagált.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője bejelentette, hogy a magyar kormánynak az a célja, hogy minél több embernek szeretnék beadni az első koronavírus elleni oltást, ezért változtatnak a második oltás időpontján a Pfizer-Biontech vakcinája esetében. Normális esetben a 21. napon kellene beadni a második védőoltást, ez most a 35. napra fog tolódni. Abban bíznak, hogy az első vakcina is kellő védettséget nyújt, így rövidebb idő alatt több embernél tudják a védettséget elérni - írja a Ripost.

Katalin Kariko Forrás: AFP/Handout

Karikó Katalin, akinek nagy esélye van a Nobel-díjra a Pfizer vakcina megalkotásáért, kifejtette a véleményét az új oltási tervvel kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.