Igaz szerelem: egymás életét mentette meg a házaspár

Forrás: NORTHFOTO/© Elaine Geekie / SWNS/Elaine Geekie / Swns -
házasság szerelem vesetranszplantáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A veséjét adta a nő, hogy megmentse férjét a haláltól, de közben kiderült, ő maga is súlyos beteg.

Amikor kiderült, hogy Mike Geekie-nek súlyos, 2-es típusú cukorbetegsége miatt leállt a veséje és sürgősen transzplantációra van szüksége, felesége Elaine, egy percig sem habozott és arra kérte férje orvosait, azonnal vizsgálják meg, nem alkalmas-e szervdonornak – írta meg a Bors.

A Royal Edinburgh Kórház doktorai azonnal megkezdték a vizsgálatokat, ám az eredmények csak részben voltak bíztatók.

Elaine ugyan alkalmasnak bizonyult az operációra, de a leletei alapján lesújtó hírt is kapott: súlyos szívproblémái vannak.

Forrás: NORTHFOTO/© Elaine Geekie / SWNS/Elaine Geekie / Swns

"Amikor megtudtuk, hogy mennyire rossz az állapota, mindent meg akartam tenni, hogy segítsek rajta. Tudtam, hogy meg kell nézni, én alkalmas vagyok-e donornak. Ha ezt nem teszem, talán sosem derül ki a szívbetegségem, így tulajdonképpen, ahogy én megmentettem Mike életét, ő is megmentette az enyémet"

– mondta el az önzetlen feleség.

A kettős operáció 2020 nyarán volt, azóta szerencsére mindketten jól vannak, Elaine szívbetegségét pedig folyamatos kontroll alatt tartják az orvosok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.