Poszt-covid ambulancia áll a betegek rendelkezésére a Bethesda Gyermekkórházban

Forrás: Shutterstock -
ambulancia poszt-Covid Bethesda Gyermekkórház egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május elején kezdte meg működését a poszt-covid ambulancia a Bethesda Gyermekkórházban. Az utóbbi hónapokban egyre több gyermek küzd poszt-covidos tünetekkel, őket szeretnék segíteni alapos kivizsgálással, rehabilitációval újonnan nyílt szakrendelésükön a kórház orvosai.

A gyermekek körében is megfigyelhető, hogy azok, akik átestek a koronavírus-fertőzésen akár hónapokkal később is fennmaradó, több szervrendszert érintő panaszokkal küzdenek. Ezeket összefoglalóan poszt-COVID állapotnak hívjuk.

Az alábbi tünetek figyelhetők meg a poszt-covidban szenvedők esetében:

köhögés, nehézlégzés, mellkasi fájdalom, fáradékonyság, rossz közérzet, szédülés, fejfájás, fogyás vagy étvágytalanság, hasfájás, keringési problémák, viselkedési zavar, tanulási és koncentrációs problémák, álmatlanság, rémálmok, alvászavar, szorongás, érzékcsalódások.

Poszt-covid ambulancia nyílt a Bethesda Gyermekkórházban (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A Bethesda Gyermekkórházban létrehozott POSZT-COVID Szakambulancia gyermekgyógyász,

kardiológus, tüdőgyógyász, neurológus, gasztroenterológus, pszichiáter szakorvosok és szakpszichológusok, gyógytornászok együttműködésével, a COVID-19-fertőzéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdő betegek kivizsgálását, gondozását és rehabilitációját szolgálja

- írja a webbeteg.hu.

Az online időpontfoglalóhoz egy kérdőív kitöltése után jutnak el a szülők, amely IDE kattintva érhető el.

A gyermekeket csak kitöltött kérdőívvel vizsgálják, ahogy a kórház fogalmaz:

"A kérdőív kitöltése kb. 20 percet vesz igénybe, az orvos ezek alapján tud felkészülni a gyermek kivizsgálására, közös érdekünk, hogy a szülőkkel együtt térképezzük fel ezt a sokrétű tünetegyüttest. Várjuk Önöket szeretettel!"

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.