Július 14-én Anita egyszerre járta meg a poklot és a mennyországot, amikor párja rosszul lett a temetőben, neki peidg újra kellett élesztenie.

Az esetet így adta át az Országos Mentőszolálat:

"Jegyese kérte a mentők gyors segítségét ahhoz a 30 év körüli férfihez, aki sírgondozás közben esett össze egy szabolcs- szatmár- bereg megyei temetőben tegnap. Mentésirányító bajtársunk instrukciói alapján a zokogó nő megvizsgálta szerelmét, aki nem lélegzett. A szakember azonnal a legközelebbi esetkocsit és a debreceni mentőhelikoptert indította segítségül, miközben diktálta az újraélesztés lépéseit a bejelentőnek. A rémült nő mindent tökéletesen csinált, de hallhatóan egyre jobban kétségbe esett a vonal végén. Az újraélesztést a perceken belül érkező mentők vették át, majd emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a mentés perceken belül sikerre vezetett és a férfit végül stabil állapotban, mentőhelikopterrel szállíthatták kórházba bajtársaink! Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk."

Anita a temetőben élesztette újra párjátForrás: Shutterstock

Ám az, ahogyan Anita emlékszik az esetre, szinte hidegrázós:

Irtózatos hőség volt a múlt kedden, amikor Lacikával kimentünk a temetőbe, hogy rendbe tegyük a nagyszülei sírját. Picit aggódtam is, mert két éve 150 volt a pulzusa, én vittem őt a sürgősségire - kezdte Anita a Blikknek. A temetőben a nő épp gyomlált, amikor párja rosszul lett és összeesett.

Sírva ordítottam: lélegezz, Lacika! Hívtam a mentőt, aki a távolból magyarázta, hogy kezdjem el a vőlegényem újraélesztését. Csakhogy a szívmasszázs közben a kimerültségtől már alig éreztem a karomat. Végtelennek tűnő percek teltek el így, teljesen pánikba estem, amikor kikapcsolt a telefonom.  

Szerencsére a mentők időben érkeztek, és Laci mára már jól van.

Amíg élek, hálás leszek a menyasszonyomnak, amiért mellettem volt a bajban. Azon vagyok, hogy minél hamarabb elvegyem feleségül – mondta Laci.

Ez is érdekelhet: Újraélesztett fotók, amelyek garantáltan könnyeket csalnak a szemedbe - Galéria

Tünetkereső
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!