Egy szülőszobán elkövetett hiba miatt szenvedett agykárosodást egy újszülött kisfiú

Forrás: Thinkstock -
agykárosodás szülőszoba kórház orvosi műhiba hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriásit hibáztak az orvosok: az újszülött fejére helyezett elektródák maradandó sérüléseket okoztak egy kisfiú agyában.

A kis Carson makkegészségesen jött világra, az orvosok azonban óriási műhibát követtek el, emiatt a kisfiú agykárosodást szenvedett. A család az angliai Leedsben él. A kisfiú szülei, Tiffany és Jordan akkor kezdtek el komolyabban aggódni a kisfiúért, amikor a három hónapos Carson homlokán megnagyobbodtak az erek. A háziorvos azonnal neurológushoz küldte őket, ott pedig kiderült, hogy a kisfiú születésekor a pulzusméréshez fejére helyezett elektródák komoly fertőzést okoztak.

Az orvosok azt mondták az aggódó szülőknek, hogy Carson agyán tályog keletkezett. A kisfiú először antibiotikumos kezelést kapott, az agyán talált ciszta azonban agykárosodáshoz vezetett. A szülők egyelőre nem tudják, hogy a történtek milyen hatással lesznek a kisfiú fejlődésére, aki már több műtéten is átesett

írja a Daily Star cikke alapján a Bors.

Nem tudni, milyen következményei lesznek az orvosi műhibának. Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.