Elutasította a kemoterápiát, és még ma is él az agydaganatos férfi

Forrás: Pablo Kelly / SWNS/© Pablo Kelly / SWNS/Pablo Kelly / Swns -
agydaganat daganatos betegségek műtét étrend keto kemoterápia ketogén diéta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolc évvel ezelőtt agydaganatot találtak egy brit férfi, Pablo Kelly fejében. A kóros elváltozás annyira rossz helyen volt, hogy az orvosok nem tudták volna kiműteni, és a kemoterápiával együtt is csak egy évet jósoltak neki.

Pablo régóta szenvedett már a visszatérő fejfájástól, de csak azután fordult orvoshoz, hogy összeesett a munkahelyén. A roham intő jel volt számára, és a vizsgálatok hamar kimutatták, hogy a gyilkos kór támadta meg a szervezetét. Azt hitte, hogy a diagnózis után az orvosával közösen megbeszélik majd, milyen kezelések állnak a rendelkezésére, arra azonban nem számított, hogy a kórház gyorsított eljárásban elkezdené a sugárkezelését.

Hamar kiderült, hogy agydaganata van Forrás: Pablo Kelly / SWNS/© Pablo Kelly / SWNS/Pablo Kelly / Swns

Az onkológusával megszervezett konzultációra érkezett a kórházba, amikor szinte szó nélkül vitték tovább a sugárterápia helyszínére. Pablo azonban ellenállt és ragaszkodott ahhoz, hogy beszélhessen a kezelőorvosával. A doktor ekkor közölte vele, hogy a kezelés nélkül csak fél éve van hátra, a kemoterápiával azonban akár még egy évig is élhet.

Pablo sokat hallott már a kemo mellékhatásáról (arról, hogy kihullik a beteg haja és sterillé válhatnak a férfiak), és ő volt az, aki a ketogén diétát alternatívaként felvetette az onkológusának. A férfi ugyanis természetes úton szeretett volna apává válni, és nem akarta lefagyasztatni a spermáit.

Az orvosa tanácsa ellenére lemondta a kemoterápiát és a ketogén diéta segítségével megpróbálta magát kikúrálni az agydaganatból. Nyolc évvel ezelőtt tehát nem lehetett volna megműteni Pablót, ugyanis olyan rossz helyen volt a tumor. Az eltelt évek alatt azonban valami megváltozott, és az orvosok hozzáfértek Pablo agydaganatához. A daganat jelentős részét sikeresen kiműtötték, viszont sosem fog teljesen felépülni a betegségből.

Természetes úton szeretett volna családot alapítani, ezért nem vállalta a kemót Forrás: Pablo Kelly / SWNS/© Pablo Kelly / SWNS/Pablo Kelly / Swns

Pablo szerint a ketogén diétának köszönheti, hogy még mindig él, és az orvosok sem tudják megmagyarázni, hogyan maradhatott életben. Sajnos, az elmúlt nyolc év nagyon megviselte Pablo szervezetét. Legyengült az immunrendszere, és az agyát sem tudja már úgy használni, mint egykor, de elérte a célját, ugyanis két kisgyermek boldog édesapja – írja a plymouthherald.co.uk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.