vérnyomáscsökkentő energiaital magas vérnyomás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a vizsgaidőszak vagy az éjszakai munka kimerít, és ilyenkor gyakran nyúlsz egy-egy doboz energiaitalért, ám mindeközben gyógyszert szedsz, ez a cikk neked szól.

Dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magasvérnyomás-specialistája szerint ezen élénkítő italok rendszeres fogyasztás esetén komoly mellékhatásokkal bírnak, többek között magas vérnyomást okozhatnak, illetve ronthatják a már fennálló hipertóniát.

Forrás: Origo

Amerikai tanulmányok szerint a mértéktelen energiaitalivás a magas koffein- és taurintartalom miatt jelentősen megnöveli a szívösszehúzódásokért felelős anyagok mennyiségét, így negatív hatást gyakorol a szív működésére és a vérnyomásra.

Fontos tudni, hogy az energiaitalok akár a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek hatékonyságát is befolyásolják, így, ha hirtelen nagyfokú fáradtság tör rád, akkor lehetőleg más módon próbálj meg felfrissülni! Erre remek megoldás lehet a rendszeres mozgás, mely nemcsak lendületet ad, hanem a vérnyomást is normalizálhatja. Arra azonban ügyelj, hogy a súlyzós edzések helyett lehetőleg a kardiómozgásokat válaszd, mivel az előbbi vérnyomásemelő hatással bír!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.